Rugaciune pentru unitatea crestinilor 2007 - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2022 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Rugăciune pentru unitatea creștinilor 2007

[2007-01-08]
La Editura Presa Bună a apărut broșura Rugăciune pentru unitatea creștinilor 2007, sub coordonarea pr. Iosif Dorcu și în traducerea Cătălinei Grosu. Tema aleasă pentru săptămâna 18-25 ianuarie 2007 este: Pe surzi îi face să audă, iar pe cei muți să vorbească (Mc 7,37). Broșura este un instrument util pentru Săptămâna de rugăciune pentru unitatea creștinilor (18-25 ianuarie) și poate fi comandată pentru 3,5RON prin librăria Presa Bună de pe Catholica.ro și Ercis.ro.
Textele prezentate în această broșură au fost stabilite în cadrul unei întâlniri a grupului pregătitor multinațional numit de către Comisia Credință și Constituție a Consiliului Ecumenic al Bisericilor și de către Consiliul Pontifical pentru Promovarea Unității Creștinilor. Grupul s-a întâlnit la Château de Faverges, în Haute-Savoie (Franța). Proiectul inițial a fost pregătit de un grup ecumenic format din preoți, pastori și laici din Umlazi-Bhekithemba (Africa de Sud). Are la bază o celebrare ecumenică ce a avut loc la Comprehensive Technical High School (C.O.M.T.E.C.) din Umlazi.
În mod tradițional, Săptămâna de rugăciune pentru unitatea creștinilor este celebrată în perioada 18-25 ianuarie. Această perioadă a fost propusă în 1908 de Paul Wattson; este perioada cuprinsă între sărbătoarea Catedrei Sfântului Petru și cea a Convertirii Sfântului Paul. Așadar, această alegere are o semnificație simbolică. În emisfera sudică, unde luna ianuarie este o perioadă de vacanță, se preferă să se adopte, de asemenea, o dată în jurul Rusaliilor (după cum este sugerat de Mișcarea Credință și Constituție în 1962), care, de asemenea, reprezintă o dată simbolică pentru unitatea Bisericii.
Săptămâna de rugăciune pentru unitatea creștinilor din acest an ne propune două teme, două invitații adresate Bisericilor și creștinilor deopotrivă: pe de o parte trebuie să ne rugăm pentru unitatea creștinilor și să căutăm împreună să realizăm această unitate; pe de altă parte trebuie să ne unim forțele pentru a reacționa la suferințele oamenilor din jurul nostru. Aceste două responsabilități sunt strâns legate una de alta. Amândouă au legătură cu puterea de vindecare a trupului lui Cristos, de aceea textul principal ales pentru Săptămâna de rugăciune din acest an este o parabolă despre vindecare.
Broșura are în cuprinsul său, alături de ritualul celebrării, de textele biblice, meditațiile și rugăciunile pentru cele opt zile, câteva date importante din istoria Săptămânii de rugăciune pentru unitatea creștinilor, precum și o listă a temelor ce au avut loc din 1968 până în prezent. În final se găsește o schemă pentru celebrările ecumenice în Bisericile Catolice. Textul broșurii se găsește și online, pe situl Diecezei de Iași, Ercis.ro, la secțiunea Biblioteca, Ecumenism.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 951, Ultimul acces: 2022-01-22 04:59:56