IPS Parinte Mitropolit Daniel a participat la Sf. Liturghie de la Manastirea Bucium din Iasi - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

IPS Parinte Mitropolit Daniel a participat la Sf. Liturghie de la Manastirea Bucium din Iasi

[2007-01-14]
IPS Daniel, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, a asistat astazi la oficirea slujbei Sfintei Liturghii in biserica Manastirii Bucium din Iasi, lacas de cult ce are hramul "Duminica Tuturor Sfintilor Romani". In cuvantul de invatatura, IPS Sa a evidentiat modelul pe care trebuie sa-l reprezinte pentru fiecare dintre noi leprosul care a fost vindecat de catre Mantuitorul nostru Iisus Hristos si care s-a intors apoi sa-I multumeasca: "Cel care s-a intors nu era evreu, ci era de alt neam, era un strain, care nu se lauda niciodata cu credinta lui puternica, nici cu originea lui de neam ales, un om smerit, un om obisnuit cu marginalizarea nu numai din cauza bolii, ci si din faptul ca era un strain de neam, dar el a fost cel mai smerit. Pentru ca a fost cel mai smerit, a avut taria sufleteasca sa se intoarca la Iisus, iar Evanghelia ne spune ca "slavea pe Dumnezeu". Deci, cel dintai lucru care l-a facut a fost acela ca dadea slava lui Dumnezeu, iar al doilea lucru pe care l-a facut a fost acela ca a cazut cu fata la pamant, langa picioarele Mantuitorului, si i-a multumit. Acesta avea in comun cu ceilalti doar suferinta bolii, numita lepra, iar intrebarea retorica a Mantuitorului: "Cei noua unde sunt?", ramane fara de raspuns. Cei noua sunt absenti, cei noua au dat de bine si au uitat de Dumnezeu".

De asemenea, IPS Parinte Mitropolit Daniel a subliniat indemnurile care se desprind din pericopa evanghelica citita in aceasta duminica: "Evanghelia ne cheama sa ne umanizam, multumind lui Dumnezeu pentru binefacerile Lui si multumind oamenilor prin care Dumnezeu a lucrat mantuirea noastra. In Evanghelia de astazi, noua leprosi s-au vindecat de lepra trupului, dar nu s-au vindecat de lepra sufletului, care este nerecunostinta si nemultumirea, pe cand unul dintre ei s-a vindecat si de lepra sufletului, de aceasta boala foarte grea. Cand sufletul nostru este vindecat de boala aceasta a nesimtirii duhovnicesti, ca nerecunostita fata de Dumnezeu si fata de semeni, atunci este un suflet liber, un suflet care creste duhovniceste, care se innoieste si care devine din ce in ce mai frumos si mai luminos".

Sursa: www.MMB.ro


Contor Accesări: 1049, Ultimul acces: 2024-04-18 00:29:38