Sute de banateni s-au rugat in prima zi a anului impreuna cu Mitropolitul Ioan - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Sute de bănățeni s-au rugat în prima zi a anului împreună cu Mitropolitul Ioan

[2019-01-02]
de Gheorghe Anghel

Sute de bănățeni s-au rugat împreună cu Înaltpreasfințitul Părinte Ioan în prima zi a anului 2019.
Credincioșii din Banat au participat, în noaptea dintre ani, la Acatistul Mântuitorului Iisus Hristos, slujbă oficiată de Părintele Mitropolit Ioan în Catedrala din Timișoara.
Cu această ocazie, Înaltpreasfinția Sa a rostit un cuvânt referitor la însemnătatea pe care Biserica o acordă timpului, ca dar al lui Dumnezeu și cadru de împlinire a voii Sale.
În ziua de Anul Nou, când Biserica Ortodoxă prăznuiește Tăierea împrejur cea după trup a Domnului și face pomenirea Sfântului Vasile cel Mare, la Catedrala Mitropolitană din urbea de pe Bega, Înaltpreasfințitul Părinte Ioan a săvârșit Sfânta Liturghie.
Răspunsurile liturgice au fost date de Corul Catedralei Mitropolitane, condus de părintele Dan Dragomir, informează Mitropolia Banatului.
După Liturghia Sfântului Vasile cel Mare, Mitropolitul Banatului a adresat celor prezenți o omilie despre multiplele semnificații duhovnicești ale zilei.
Cu prilejul începutului anului nou civil, Chiriarhul Banatului a transmis, la final, tuturor credincioșilor urări de sănătate și un an roditor în ceea ce privește săvârșirea faptelor bineplăcute lui Dumnezeu.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1000, Ultimul acces: 2024-03-22 03:04:50