In prima zi a noului an, Mitropolitul Ardealului a liturghisit in catedrala din Sibiu - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

În prima zi a noului an, Mitropolitul Ardealului a liturghisit în catedrala din Sibiu

[2019-01-01]
de Gheorghe Anghel

Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, Mitropolitul Ardealului, a slujit în prima zi a anului 2019 la Catedrala Mitropolitană din Sibiu.
Sfânta Liturghie a Sfântului Vasile cel Mare a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, împreună cu slujitorii Catedralei mitropolitane și cadre didactice de la Facultatea de Teologie Ortodox㠄Sfântul Andrei Șaguna”.
Răspunsurile liturgice au fost oferite de Corala „Timotei Popovici” a Catedralei mitropolitane, dirijată de pr. lect. univ. dr. Dan Alexandru Streza, informează Mitropolia Ardealului.
La finalul Sfintei Liturghii ierarhul a vorbit credincioșilor despre praznicul Tăierii Împrejur a Mântuitorului Iisus Hristos, care ne arată că Legea Vechiului Testament a fost respectată și împlinită de Fiul lui Dumnezeu Întrupat.
De asemenea, Mitropolitul Laurențiu a vorbit și despre viața, activitatea și modelul oferit de Sfântul Vasile cel Mare, a cărui Liturghie a fost săvârșită în prima zi din an, dar și despre momentul important de trecere la un nou an, când suntem chemați să înțelegem și să primim binecuvântarea pe care Dumnezeu a adus-o timpului prin Întruparea lui Hristos și venirea Sa în lume.
„Vă transmitem tuturor binecuvântare, mulți ani fericiți și rodnici și să ne rânduiască Dumnezeu în acest nou an mai multă liniște și mai multă pace, să ne ierte Bunul Dumnezeu păcatele făcute anul trecut și să ne ajute să fim mai buni în acest nou an”, a spus ierarhul.
Părintele Mitropolit a urat „La mulți ani!” tuturor celor care poartă numele și ocrotirea Sfântului Vasile cel Mare și i-a binecuvântat și felicitat pe toți credincioșii prezenți în Catedrala mitropolitană din Sibiu în prima zi din noul an.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 6435, Ultimul acces: 2021-11-25 20:31:27