De Boboteaza praznuim si Botezul poporului roman, a spus Patriarhul Daniel la Slujba Aghesmei Mari - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

De Bobotează prăznuim și Botezul poporului român, a spus Patriarhul Daniel la Slujba Aghesmei Mari

[2019-01-06]
de Sorin Ionițe

De Bobotează prăznuim și Botezul poporului român, a spus Patriarhul Daniel la Slujba Aghesmei Mari.
„Suntem un popor creștin botezat lent, nu la comandă, pentru a rezista în istorie”, a subliniat Preafericirea Sa.
„Botezul nostru a început prin lucrarea de propovăduire a Evangheliei de către Sf. Apostol Andrei, cel întâi chemat, Ocrotitorul României”, a adăugat Preafericirea Sa, indicând scenele de pe frontispiciul Palatului Patriarhiei:
Sf. Ap. Andrei predicând în Dobrogea. ©Basilica.ro
„Fiindcă nu avem un an precis al Botezului nostru, prăznuim și Botezul poporului român în această zi a Botezului Domnului, spre slava Preasfintei Treimi și a noastră mântuire. Amin!”.
Înainte de otpustul Sfintei Liturghii, soborul slujitor condus de Patriarhul României a mers în procesiune în fața Reședinței Patriarhale unde a oficiat Sfințirea cea Mare a apei (Slujba Aghesmei Mari).
Împreună cu Preafericitul Părinte Patriarh Daniel au slujit Episcopii vicari patriarhali Varlaam Ploieșteanul și Ieronim Sinaitul.
În curtea Catedralei patriarhale a fost sfințită apa din 24 de vase cu o capacitate de 500 de litri fiecare. Apa a fost adusă de la izvorul din Parcul «Grădina Maicii Domnului» al Reședinței Patriarhale.
De asemenea, pentru praznicul Bobotezei, în fața Catedralei patriarhale, a fost înălțată o cruce din cetină de brad, împodobită cu flori și busuioc.
Apa care este sfințită de Boboteaz㠄se va păstra tot timpul anului și se va gusta din ea în ziua Botezului Domnului, opt zile după praznic, dar și atunci când suntem bolnavi sau în mari ispite și încercări”, a amintit în Ajun Părintele Patriarh.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1199, Ultimul acces: 2024-04-15 01:24:49