Biserica Sf. Nicolae Tabacu organizeaza o expozitie de fotografii din viata familiei Tarului Nicolae II - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2022 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Biserica Sf. Nicolae Tabacu organizează o expoziție de fotografii din viața familiei Țarului Nicolae II

[2019-01-15]
de Gheorghe Anghel

Biserica Sf. Nicolae Tabacu organizează sâmbătă, 19 ianuarie 2019, la Biblioteca Academiei Române, expoziția: „Ultimul Țar Romanov”.
Expoziția va fi vernisată începând cu ora 12:00, în Sala Theodor Pallady, și va cuprinde fotografii inedite din viața familiei ultimului țar al Rusiei – Nicolae II Romanov.
„La vernisaj va participa ieromonahul Ignatie Șestakov, viețuitor al mănăstirii Sretenski din Moscova, care a adunat aceste fotografii și le prezină în diferite orașe ale lumii”, se anunță pe pagina de Facebook a parohiei Tabacu.
Expoziția poate fi vizitată până în data de 23 ianuarie.
Parohia Sfântul Nicolae Tabacu
Parohia Sfântul Nicolae Tabacu din București este frecventată de comunitatea ortodoxă rusă din Capitală.
În lăcașul de cult se află un fragment din moaștele Sfântului Serafim, care a fost adus la București de Patriarhul Rusiei, prezent la sărbătoarea Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureștilor, în toamna anului 2017.
Racla cu sfintele moaște a fost dăruită ulterior Bisericii Sfântul Nicolae Tabacu din Capitală, în cadrul unui moment solemn care a avut loc în Salonul Sfinților români din Reședința patriarhală în data de 2 noiembrie 2017.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 3465, Ultimul acces: 2022-01-22 05:17:58