Concurs International de sah „Foaia Romaneasca”. Manifestari romanesti la Gyula. - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2022 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Concurs Internațional de șah „Foaia Românească”. Manifestări românești la Gyula.

[2019-01-14]
Sâmbătă, 12 ianuarie 2019, la sediul Uniunii Culturale a Românilor din Ungaria, la Gyula, s-a desfășurat a zecea ediție a Concursului Internațional de șah „Foaia Românească”. Florin Vasiloni, consulul general al României la Gyula a sprijinit organizarea acestei competiții, care a devenit o manifestare tradițională în calendarul comunității românești din Ungaria.
La competiție au participat în jur de 70 de sportivi și pasionați ai șahului din România și Ungaria, dintre care 36 de concurenți, la diverse categorii de vârstă. La competiție au participat și membri marcanți ai comunității românești din Ungaria. Din România au participat mai mulți șahiști, în special sportivi care se pregătesc la Palatul Copiilor din Arad. Organizatorii evenimentului au fost Asociația Șahiștilor Români din Ungaria; Uniunea Culturală a Românilor din Ungaria și publicația „Foaia Românească”. Promotorul acestei manifestări este Ioan Cozma, român originar din Gyula, profesor, șahist, membru al coralei „Pro Musica” și președinte a Asociației Șahiștilor Români din Ungaria. Cu această ocazie, s-a dezvelit o placă care locul unde activează această asociație românească.
Consulul general al României la Gyula, Florin Trandafir Vasiloni, a participat la această manifestare, precum și la momentul de decernare a premiilor, salutând în cuvântul său organizatorii și participanții. Concurenții au fost răsplătiți cu diplome și medalii, iar învingătorii categoriilor aflate în concurs au primit trofee, cadouri și premii.
În data de 14 ianuarie 2019, o delegație a Universității din Oradea, condusă de Olivia Ligia Burta, prorectorul Universității, a efectuat o vizita de prezentare și promovare la Liceul „Nicolae Bălcescu” din Gyula (LNB). Consulul general al României la Gyula, Florin Trandafir Vasiloni, a facilitat această manifestare.
Delegația a cuprins responsabili ai mai multor facultăți, dar și din studenți ai universității, unii fiind absolvenți ai LNB, iar în prezent beneficiază de burse la această universitate. Responsabilii universității au vorbit elevilor prezenți despre universitate. La programul interactiv au asistat d-na Maria Gurzău Csegledi, directorul institutiei și alți profesori ai LNB. Delegația orădeană a oferit și un spectacol de muzică și dans, apreciat de către participanți.
La data de 10 ianuarie 2019, consulul general al României la Gyula, Florin Vasiloni l-a primit cu „sfințirea caselor” la sediul consulatului și la reședința sa pe Preasfințitul Episcop Siluan, episcopul Eparhiei Ortodoxe Române din Ungaria (EORU), însoțit de alți clerici de la centrul eparhial. Cu acest prilej episcopul Siluan a remarcat că acest obicei creștin românesc este apreciat de către membri comunității istorice române din Ungaria, subliniind totodată, și buna colaborare existentă între EORU și CG Gyula.

www.youtube.com/watch?v=nMMrKnXYI08

Sursa: Vasiloni Trandafir Florin


Contor Accesări: 920, Ultimul acces: 2022-01-22 20:54:06