Un nou serviciu catolic de informare - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Un nou serviciu catolic de informare

[2007-01-15]
Radio Vatican anunță lansarea unui nou serviciu de informare. Acesta vrea să ofere buletine de știri din viața Bisericii într-un format care să poată sluji și siturile de pe internet dar și televiziunile care vor să furnizeze știri despre activitatea Sfântului Scaun. Numele noului serviciu este neobișnuit: H2O. Între promotorii lui se află și Jesus Colina, director al agenției Zenit. Contactat de Radio Vatican, Colina a declarat.
- H2O este un serviciu de știri audiovizual, o idee care s-a născut din munca pe care o desfășor la Zenit zece ani. Este un nou produs ce se naște independent de Zenit: eu particip dar sunt și alți profesioniști de foarte înalt nivel, există un producător de cinema, sunt mari jurnaliști. Este un proiect internațional și vom începe în șase limbi. Nu există a agenție de știri în spațiul video care să poată să distribuie știri atât canalelor tv catolice cât și celor necatolice, ori siturilor de pe internet. Concret dorim să oferim știri - în medie 4 sau 5 pe zi - care să vorbească despre Sfântul Scaun, despre Biserica în lume, știri concise, de un minut și jumătate fiecare.
- Cine produce H2O?
- Creăm acum o nouă societate de profesioniști catolici angajați în comunicare. Ca și alți profesioniști catolici, contăm pe sprijinul moral al Consiliului Pontifical pentru Comunicațiile Sociale și colaborăm cu Centrul de Televiziune Vatican.
- Pentru ce acest nume?
- Vrem să fim apă vie. Cuvântul Papei a devenit pe scena internațională mondială cu adevărat un punct de referință. Vrem să încercăm să ne aducem contribuția astfel încât cuvântul Sfântului Părinte și viața catolicilor să poată naviga și în format audiovizual pe noile drumuri ale comunicației.
- Ce mesaj vrea să lanseze H2O?
- Noi credem, cum ne-a învățat Papa Benedict al XVI-lea, că creștinismul este ceva frumos. Vrem să prezentăm această apă vie fără de care persoana umană nu poate trăi, pentru că nu putem trăi din materialism. Vrem să transmitem acest izvor de apă, acest fluviu, pentru a-l face să curgă în ambientul informației generale. În felul acesta, vrem să răspândim esența Evangheliei, concret ideea Deus Caritas est, Dumnezeu este iubire, din enciclica Papei, transformată în comunicare.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 990, Ultimul acces: 2024-04-11 11:16:09