Papa Francisc: Aratati fata indigena a Bisericii noastre! - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Papa Francisc: Arătați fața indigenă a Bisericii noastre!

[2019-01-18]
Papa Francisc
Între 17 și 21 ianuarie 2019, la Soloy, Comarca Ngäbe-Buglé, în Dieceza de David din Panama, are loc Întâlnirea Mondială a Tineretului Indigen ca pregătire pentru ZMT 2019. La eveniment iau parte peste o mie de tineri indigeni, care provin din diferite părți ale lumii. Pontiful a transmis un mesaj video participanților, felicitându-i pe participanți în contextul în care este prima oară când se organizează o întâlnire pre-ZMT în mod specific pentru tinerii din popoarele indigene, la nivel mondial.

„Dragi tineri, vă invit să faceți în așa fel încât această întâlnire, care reunește sute de tineri din diferite popoare originare, să folosească pentru a reflecta și a celebra credința voastră în Isus Cristos pornind de la bogăția milenară a culturilor voastre originare”, le-a spus Papa. „Vă îndemn să faceți în așa fel încât să fie o oportunitate pentru a răspunde la invitația făcută în alte ocazii vouă tinerilor să fiți recunoscători față de istoria popoarelor voastre și curajoși în fața provocărilor care vă înconjoară, pentru a merge înainte plini de speranță în construirea celeilalte lumi posibile.” Și a subliniat o misiune specifică a acestei întâlniri: să arate „fața indigenă a Bisericii noastre în cadrul ZMT”, în același timp afirmând „angajarea noastră de a proteja casa comună și a colabora la construirea unei alte lumi posibile, mai drepte și mai umane”.
Sfântul Părinte și-a încheiat mesajul cu o serie de îndemnuri: „Fie ca acțiunea voastră, conștiința că aparțineți popoarelor voastre, să fie o reacție împotriva acestei culturi a rebutului, împotriva acestei culturi a uitării rădăcinilor, proiectată spre un viitor tot mai lichid, mai gazos, fără fundament. Tineri și tinere, luați asupra voastră culturile voastre! Luați asupra voastră rădăcinile voastre! Dar nu vă opriți acolo. Din acele rădăcini, creșteți, înfloriți, aduceți rod. Un poet spunea c㠑ceea ce copacul are înflorit, vine din ceea ce are îngropat’. Rădăcinile. Însă rădăcini îndreptate spre viitor. Aceasta este provocarea care vă așteaptă astăzi.” Și-a exprimat dorința de a-i întâlni în Panama, urându-le succes la întâlnirea lor premergătoare marelui eveniment de tineret.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1017, Ultimul acces: 2024-04-08 03:25:21