Boboteaza pe stil vechi sarbatorita in Mitropolia Basarabiei. Sfintirea cea mare a apei in orasul Cahul - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2022 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Boboteaza pe stil vechi sărbătorită în Mitropolia Basarabiei. Sfințirea cea mare a apei în orașul Cahul

[2019-01-19]
de Iulian Dumitrașcu

Ortodocșii din Mitropolia Basarabiei au sărbătorit sâmbătă Boboteaza pe stil vechi.
De Sărbătoarea Botezului Domnului, Episcopul Veniamin al Basarabiei de Sud a oficiat Sfânta Liturghie în biserica „Sf. M. Mc. Pantelimon” din Cahul, potrivit informațiilor publicate pe pagina oficială de Facebook a Mitropoliei Basarabiei.
În omilia sa, Părintele Episcop le-a vorbit credincioșilor despre misiunea Sfântului Ioan Botezătorul ca Înaintemergător al Domnului, precum și despre raportul dintre persoanele Sfintei Treimi.
„Sfântul Ioan Botezătorul a fost învrednicit nu numai de vederea Cuvântului, ci și de auzirea vocii Tatălui și de vederea Duhului Sfânt”.
„Arătarea porumbelului deasupra lui Hristos în același timp cu auzirea vocii Tatălui indică faptul că cele trei Persoane ale Sfintei Treimi sunt deoființă și, în plus, face deosebirea între Ioan Înaintemergătorul și Hristos”.
„Dacă până în acel moment poporul îl respecta profund pe Ioan, în timp ce Hristos era un necunoscut, pogorârea Sfântului Duh și vocea Tatălui L-au dezvăluit lumii pe Hristos, adică pe Fiul lui Dumnezeu, Cel trimis pentru mântuirea omului”, a spus Preasfinția Sa.
În ultima parte a predicii, Episcopul Veniamin a îndemnat: „Să coborâm și noi astăzi la Iordan, adică să venim la Biserică”.
„Biserica este Casa lui Dumnezeu. Aici este Iordanul și apa cea vie care spală, adapă, dă viață și înnoiește lumea. Aici sunt Tatăl și Fiul și Duhul Sfânt, împreună cu toți sfinții”.
După slujbă, ierarhul a oficiat slujba de sfințire cea mare a apei.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 551, Ultimul acces: 2022-01-22 05:24:26