ZMT 2019 a inceput cu mesajul „Aveti curajul sa fiti sfinti” - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

ZMT 2019 a început cu mesajul „Aveți curajul să fiți sfinți”

[2019-01-24]
Liturghia de deschidere
La Liturghia de deschidere a Zilei Mondiale a Tineretului 2019, de miercuri 23 ianuarie, Arhiepiscopul José Domingo Ulloa Mendieta de Panama le-a spus tinerilor din întreaga lume că viața de sfințenie este cu adevărat posibilă, cu ajutorul harului lui Dumnezeu. „Biserica așteaptă cu nerăbdare această primăvară a tinerilor. Avem încredere în voi, așteptăm foarte mult de la voi, pentru că suntem pe deplin convinși că […] schimbările și transformările de care omenirea și Biserica au nevoie sunt în mâinile voastre”, a spus prelatul.

Pentru a se pregăti pentru responsabilitățile care le revin, Arhiepiscopul Ulloa a spus că tinerii trebuie să învețe istoria lor personală, familială, culturală și de credință. A subliniat rolul bunicilor în transmiterea identității familiei. I-a încurajat pe tineri să înoate împotriva valului, cultural vorbind, luptând pentru sfințenie în loc să caute pur și simplu să evite suferințele. „A fi sfânt ne conduce să ieșim din corupția spirituală și materială, din tot ceea ce ne face rău și îl ofensează pe Dumnezeu”, a spus el. „Un sfânt îi apără pe cei lipsiți de apărare – copilul nenăscut, dar și pe cel născut care este nevoiaș; un sfânt îi apără pe migranți, caută dreptatea, se roagă, trăiește în comunitate și o iubește, este vesel și are simțul umorului, se străduiește mereu, iese din mediocritate, trăiește milostivirea lui Dumnezeu și o împarte cu semenii săi.”
Sute de mii de pelerini din întreaga lume sunt așteptați să inunde în această săptămână Ciudad de Panama pentru Ziua Mondială a Tineretului, care culminează cu o veghe de rugăciune peste noapte și cu Liturghia cu Papa Francisc, în 26 și 27 ianuarie. Liturghia de deschidere a evenimentului a avut loc la pe câmpia Santa María La Antigua din Ciudad de Panama. Arhiepiscopul Ulloa a reamintit celor prezenți că sfințenia „nu este un mit”, ci o realitate pentru viețile lor. A indicat spre mărturia sfinților, printre care Martin de Porres, Rosa de Lima, Juan Diego, José Sánchez del Río, Ioan Bosco, Oscar Romero și Papa Ioan Paul al II-lea. Arhiepiscopul de Panama și-a exprimat speranța că Ziua Mondială a Tineretului va fi un „balsam” pentru încercările multor tineri, în special pentru migranți, pentru cei din zone marcate de violență și pentru persoanelor care suferă din cauza „traficului de droguri, a traficului de ființe umane și a atâtor alte rele sociale”.
Prelatul i-a încurajat pe tineri să se încreadă în Fecioara Maria, nu doar cerându-i mijlocirea, ci și imitându-i virtuțile. „Să nu ne temem, dragi tineri! Să avem curajul de a fi sfinți în lumea de astăzi”, a spus el, adăugând că făcând acest lucru „nu renunțați la tinerețea sau la bucuria voastră; dimpotrivă, veți arăta lumii că este posibil să fim fericiți cu puțin, pentru că Isus Cristos, motivul fericirii noastre, ne-a câștigat deja viața veșnică odată cu Învierea Sa”.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1156, Ultimul acces: 2024-03-27 16:28:06