Iasi | Presedintele Romaniei a participat la slujba de pomenire a domnitorului Alexandru Ioan Cuza - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Iași | Președintele României a participat la slujba de pomenire a domnitorului Alexandru Ioan Cuza

[2019-01-24]
de Iulian Dumitrașcu

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a participat miercuri, cu o zi mai înainte de aniversarea Unirii Principatelor Române, la slujba de pomenire pentru domnitorul Alexandru Ioan Cuza, oficiată de Mitropolitul Teofan la Mănăstirea „Sfinții Trei Ierarhi” din Iași, informează Doxologia.
După slujbă, Președintele Iohannis a depus o coroană de flori la mormântul lui Alexandru Ioan Cuza, în timpul și datorită căruia a avut loc Unirea Principatelor.
Președintele Klaus Iohannis depunând o coroană de flori la mormântul domnitorului Alexandru Ioan Cuza. Foto Credit: Doxologia
Evenimentul istoric de acum 160 de ani s-a demonstrat a fi un progres uriaș în formarea de mai târziu a statului unitar național român.
Iașul a fost declarat „Capitală Istorică a României” | VIDEO
Vizita președintelui a avut loc și în contextul decernării Decretului de promulgare a Legii pentru declararea Municipiului Iași drept „Capitală Istorică a României”, precum și a Ceremoniei semnării decretelor de decorare a Teatrului Național „Vasile Alecsandri” din Iași, a Complexului Muzeal Național „Moldova” din Iași și a Operei Naționale Române din Iași.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1136, Ultimul acces: 2024-04-17 15:55:01