Eparhia Aradului, sinaxa: Situatia edilitara a asezamintelor monahale, perspective filantropice si medicale - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Eparhia Aradului, sinaxă: Situația edilitară a așezămintelor monahale, perspective filantropice și medicale

[2024-01-19]
de Sorin Ionițe

Conducătorii așezămintelor monahale din Arhiepiscopia Aradului s-au reunit joi în sinaxă, alături de cei doi ierarhi din eparhie și de membrii permanenței consilului eparhial.
În prima parte a întrunirii s-a prezentat sinteza activităților din 2023.
În ceea ce privește situația lucrărilor edilitare, s-a amintit finalizarea lucrărilor de la Mănăstirea Feredeu, care a fost sfințită în octombrie și s-a precizat că la schitul de maici de la Roșia s-a reușit finalizarea unui paraclis exterior.
Totodată, s-au început lucrări de construcție la Schitul „Izvorul Tămăduirii” din localitatea Frumușeni, fondat în 2022.
În cadrul Sinaxei s-a raportat și implimentarea unui sistem fotovoltaic la cea mai veche mănăstire din țară, Hodoș-Bodrog, sistem funcțional de câteva luni.
Partea secundă a întrunirii a cuprins dezbateri tematice coordonate de Arhiepiscopul Timotei al Aradului și de Episcopul vicar Emilian Crișanul, referitoare la Anul omagial și comemorativ 2024 în Patriarhia Română.
Prin dedicarea Anului 2024 unei atenții sporite spre oamenii bolnavi sau afectați de multiple dependențe, se arată pe site-ul oficial al eparhiei, s-a reflectat asupra planului social-filantropic și social-medical complex prezent în instituțiile medicale multiple, înființate, coordonate și administrate de Biserică (cabinete medicale, centre de recuperare și de terapie, spitale), dar și în instituțiile medicale acreditate de stat, prin cooperarea dintre preoții de spitale și/sau de asistență socială și cadrele medicale sau psihologi/psihiatri.
Comemorarea în anul 2024 a tuturor Sfinților tămăduitori fără de arginți, iubiți și cinstiți în spiritualitatea românească este un moment prielnic de înnoire a rugăciunii pentru vindecarea bolnavilor și de apreciere recunoscătoare a celor care îi îngrijesc pe cei bolnavi sau suferinzi la casele lor, în centre medicale, policlinici sau în spitale, s-a mai evidențiat în cadrul sinaxei.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 161, Ultimul acces: 2024-12-04 05:38:47