Cursuri de Vara pentru Preoti - 2005 - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Cursuri de Vară pentru Preoți - 2005

[2005-07-14]
Anul Euharistiei celebrat acum de Biserica Catolică a făcut ca anul acesta, tradiționalele Cursuri de Vară pentru preoții greco-catolici să aibă ca temă Euharistia. Aproximativ 50 de preoți din toate cele cinci Eparhii ale Bisericii Greco-Catolice, au participat, timp de două săptămâni, la aceste cursuri ce urmăresc formarea lor permanentă. Astăzi, Episcopul Florentin Crihălmeanu a oferit diplomele participanților, în urma examenelor pe care preoții au trebuit să le treacă.

Ediția din acest an a fost a șaptea. Din 2003, Cursurile de Vară pentru preoți sunt găzduite de Centrul iezuit Manresa, anterior ele desfășurându-se la sediul Episcopiei de Cluj-Gherla. Deschiderea festivă a avut loc la 4 iulie, prin Liturghia de după-amiază, prezidată de Vicarul General al Eparhiei, pr. Mihai Todea. Profesorii din acest an au fost pr. Izidor Mărtincă, pr. Grigore Furtună, pr. Ioan Mitrofan și pr. Mihai Frățilă. La aceste cursuri s-a mai adăugat o conferință ieri după-amiaza, susținută de Radu Capan. Pe lângă cursuri, programul celor două săptămâni a inclus momente de rugăciune și meditație. Ieri seară, participanții l-au primit în mijlocul lor pe Episcopul de Cluj-Gherla, întors de la Roma după expunerea doctoratului, care le-a prezentat principalele linii ale lucrării sale de doctorat despre "Focul Spiritului Sfânt".

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1738, Ultimul acces: 2024-04-17 11:06:48