Manifestari de Craciun in Protopopiatul Sarmisegetuza - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Manifestari de Craciun in Protopopiatul Sarmisegetuza

[2008-01-03]
Sarbatoarea Nasterii Domnului din acest an, 2007, a fost marcata pe teritoriul Protopopiatului Sarmisegetuza printr-o serie de evenimente conexe activitatilor liturgice.

Astfel, la Casa Culturala din localitatea Bucova a avut loc in data de 24 decembrie o Serbare, la care si-au adus aportul Protopopul locului, Vasiloni Trandafir Florin, ajutat de sotia sa, Vasiloni Rodica si de alte cadre didactice din zona. S-au prezentat in fata numerosului public, obiceiuri traditionale din zona Vaii Bistrei si din zona Tarii Hategului,cum ar fi: Colinda, Steaua Magilor, Pitaraii, Sorcova, Plugusorul etc. De asemenea, s-au recitat poezii in grai traditional.

In ziua de Craciun, gratie unor sponsori generosi, s-au impartit cadouri de Craciun la 200 de copii, multi dintre ei defavorizati, astfel fiindu-le adusa in suflete o raza de bucurie.


Pr. Vasiloni Florin
Protopop de Sarmisegetuza
e-mail: FLORINVASILONI@YAHOO.COM
cell: 0040 744 154 144

Sursa: Protopopiatul de Sarmisegetuza


Contor Accesări: 2475, Ultimul acces: 2024-03-23 11:00:55