Papa a vizitat un adapost al Misionarelor Caritatii - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Papa a vizitat un adăpost al Misionarelor Carității

[2008-01-04]
În dimineața zilei de vineri, 4 ianuarie 2008, Papa Benedict al XVI-lea a vizitat adăpostul pentru săraci "Dono di Maria", amplasat în Vatican, pe care Servul lui Dumnezeu Papa Ioan Paul al II-lea l-a încredințat grijii Fericitei Maici Tereza de Calcutta în 1988. După un scurt salut din partea sr. Mark Poustani, superioara casei, Papa a rostit și el un discurs. "Mă aflu în mijlocul vostru astăzi", a spus el, "pentru a-mi reînnoi recunoștința față de surori, față de voluntari și cei care colaborează aici. Mă aflu aici, în mod special, pentru a-mi exprima apropierea spirituală față de voi, dragi prieteni, care în această casă găsiți o primire iubitoare, acceptare și înțelegere, o formă de sprijin zilnic atât material cât și spiritual. Mă aflu aici pentru a vă spune că Papa vă iubește și este aproape de voi".
Sfântul Părinte a amintit apoi cum a ales Maica Tereza numele casei "Dono di Maria" (Darul Mariei), deoarece a dorit ca lumea "să poată experimenta întotdeauna iubirea Fecioarei Maria. Într-adevăr, pentru oricine vine să bată la ușă, a fi primit în îmbrățișarea iubitoare a surorilor și a voluntarilor este ca un dar al Mariei", după cum este și "prezența oamenilor care se opresc să îi asculte pe cei ce se află în dificultate și să îi slujească cu aceeași disponibilitate care a făcut-o pe Maica Domnului să o viziteze pe Sf. Elisabeta. Fie ca o astfel de iubire evanghelică să caracterizeze întotdeauna vocația voastră proprie, permițându-vă să dați oamenilor pe care îi întâlniți în fiecare zi, pe lângă asistența materială, aceeași pasiune pentru Cristos și același luminos `zâmbet al lui Dumnezeu` care au însuflețit viața Maicii Tereza".
Crăciunul, a spus Papa, "ne arată infinita bunătate a lui Dumnezeu care, devenind un Prunc, a ales să se apropie de sărăcia și singurătatea omenirii; El a acceptat să locuiască între noi, împărtășind dificultățile noastre zilnice; nu a ezitat să poarte, alături de noi, jugul existenței cu toate durerile și grijile ei. S-a născut pentru noi, pentru a sta cu noi și a oferi oricui îi deschide ușa darul bucuriei, al păcii și al iubirii Sale. Născut într-o iesle pentru că nu mai era nicăieri altundeva loc pentru El, Isus a experimentat disconforturile pe care mulți dintre voi le trăiți". El a continuat: "Crăciunul ne ajută să înțelegem că Dumnezeu nu ne abandonează niciodată și că vine să ne întâlnească, să ne protejeze și să se îngrijească de fiecare dintre noi, deoarece fiecare individ, în special cel slab și fără apărare, este prețios în ochii iubitori și milostivi ai Tatălui".
În continuare, după ce a vizitat cantina femeilor, cantina bărbaților și secția pentru femei bolnave, Sfântul Părinte a mers la biserica San Salvatore in Ossibus, care se află lângă adăpostul "Dono di Maria". Aici le-a salutat pe Misionarele Carității, un grup de laici voluntari și superiorii generali ai celor două congregații masculine din familia religioasă fondată de Maica Tereza: Părinții Misionari ai Carității și Frații Contemplativi Misionari ai Carității. "Această vizită", a spus Papa în discursul său, "amintește numeroasele vizite ale iubitului meu predecesor, Servul lui Dumnezeu Papa Ioan Paul al II-lea. El a dorit cu ardoare ca acest adăpost pentru cei mai săraci " să fie construit "chiar aici în centrul Bisericii, alături de Petru care l-a slujit, l-a urmat și l-a iubit pe Domnul Isus".
Reamintind faptul că Papa Ioan Paul al II-lea a inaugurat adăpostul în 21 mai 1988, Sfântul Părinte a spus: "Cât de multe gesturi concrete de caritate au fost făcute de-a lungul anilor între acești pereți! Ele sunt un semn și un exemplu pentru alte comunități creștine ca să devină tot mai deschise și primitoare". Papa a încheiat cerându-i Fecioarei Maria, "care a oferit tot ce avea Atotputernicului și a fost umplută de har și binecuvântare cu venirea Fiului lui Dumnezeu, să ne arate cum să facem din viețile noastre un dar zilnic către Dumnezeu Tatăl, slujindu-i pe frații și pe surorile noastre și ascultând cuvântul și voința Lui".

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1537, Ultimul acces: 2024-04-18 10:07:03