Actiunea "Calculatoare pentru copii necajiti" - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Actiunea "Calculatoare pentru copii necajiti"

[2008-01-16]
Mai multi tineri din Bucuresti au lansat pe un forum de discutii de pe internet un proiect prin care doneaza calculatoare copiilor saraci din Romania.

Forumistii strang piese de calculator daruite de oameni din toata tara, le asambleaza, iar sistemele gata montate sunt duse acasa la pusti destepti, dar provenind din familii modeste.

Actiunea, care dureaza de aproape doi ani, se desfasoara exclusiv pe internet. Aproape 70 de copii din Romania si doua scoli de la tara au primit sisteme IT din partea voluntarilor.

"La scoala avem doua calculatoare, unul la fete si altul la baieti. Ne jucam cu randul. Mie imi place sa umblu la calculator... si la sora mea ii place, da’ ea nu stie sa umble."

Gatuit de emotie, aproape sa-l podideasca lacrimile, Anton, un pusti de 13 ani din satul Vlasceni, judetul Dambovita, priveste uimit la vlajganii care nu se stie de unde au aparut si ce cauta in casa lui, dar au fiecare in mana un monitor, o unitate, o tastatura, un mouse.

Anton o intreaba din ochi pe maica-sa, dar femeia e prea emotionata, evita privirile copilului si incearca sa se faca utila oaspetilor neasteptati: le aduce un scaun, cauta un prelungitor, ii intreaba daca au suficienta lumina. O intreaga agitatie s-a iscat in saracacioasa gospodarie a familiei Vasile. Afara, vecinii infrunta cu stoicism ploaia mocaneasca de toamna tarzie si se strang ciorchine la gard.

"La ce emisiune o fi castigat Emilia si ce le-or fi adus oamenii astia de la Bucuresti?" "De ce ati venit, mai, baieti?", indrazneste o intrebare un taran mic de statura si negricios.

Tipul imbracat cu haine de oras si cu un teanc de CD-uri in mana ii spune omului ca au venit doar sa-i aduca un calculator lui Anton, raspuns care nu-l lamureste pe negricios – asta vazuse si el, ca doar stie ce-i ala calculator.

Ce nu intelege este de ce au venit tocmai de la Bucuresti sa-i faca o bucurie asa de mare baiatului vecinei.

Sursa: www.NewsReport.ro


Contor Accesări: 1557, Ultimul acces: 2023-12-10 01:03:28