La Centrul eparhial Buzau s-au desfasurat lucrarile Consiliului si Adunarii Eparhiale - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

La Centrul eparhial Buzau s-au desfasurat lucrarile Consiliului si Adunarii Eparhiale

[2008-01-19]
În zilele de 18 și 19 ianuarie 2008, la Centrul eparhial din Buzău au avut loc, sub președinția Prea Sfințitului Părinte Episcop Epifanie, lucrările organelor deliberative și executive ale Episcopiei Buzăului și Vrancei  Consiliul și Adunarea Eparhială  întrunite în ședință de lucru pentru a face bilanțul activității desfășurate în anul care a trecut  2007  spre a evidenția realizările din toate domeniile vieții bisericești din județele Buzău și Vrancea, dar, în același timp, și din dorința de a lua seama la neîmpliniri  ce-i drept, nu multe la număr  pentru a se vedea unde s-a greșit și a lua măsurile ca, pe viitor, eșecul să poată fi preîntâmpinat.
Astfel, ieri, vineri, 18 ianuarie a.c., în sala mare a reședinței episcopale din Buzău, începând cu ora 15.00, s-au întrunit membrii Consiliului Eparhial. După rostirea rugăciunii, care a precedat cuvântul de început al Prea Sfințitului Părinte Episcop Epifanie, pe ordinea de zi a ședinței au fost înscrise: ratificarea hotărârilor Permanenței Consiliului Eparhial luate de la ultima întrunire a Consiliului Eparhial și până în prezent, precum și prezentarea Rapoartelor generale anuale întocmite  cu binecuvântarea Chiriarhului locului  de părinții consilieri. În cuprinsul lor, Rapoartele au redat, succint, întreaga activitate a Episcopiei Buzăului și Vrancei desfășurată, pe parcursul anului 2007, în cele cinci sectoare ale administrației eparhiale  Bisericesc, Cultural-Învățământ, Economic, Juridic și Social-Misionar. Au fost rezolvate, apoi, și celelalte probleme înscrise pe ordinea de zi: înființarea unor posturi, validarea alegerii organelor parohiale la noile unități administrative bisericești, numiri de preoți ș.a. Dorim să evidențiem aici înființarea unui număr de 14 parohii, precum și extinderea numărului protoieriilor, de la șapte la douăsprezece, din dorința eficientizării activității pastoral-misionare, filantropice și administrativ gospodărești în teritoriu. Totodată, ținându se cont de noua situație creată la nivelul Patriarhiei Române prin înființarea Centrului de Presă Basilica, începând cu 1 decembrie 2007, în cadrul Episcopiei Buzăului și Vrancei, funcționează și Sectorul Mass-Media.
În 19 ianuarie 2008 s-au desfășurat lucrările Adunării Eparhiale a Episcopiei Buzăului și Vrancei, sub președinția Chiriahului locului, Prea Sfințitul Părinte Epifanie. Mai întâi, în Catedrala episcopală Adormirea Maicii Domnului, a fost oficiată slujba „Te-Deum“-ului, aducându-se rugăciuni de mulțumire Bunului Dumnezeu pentru darurile Sale bogate ce le-a revărsat asupra tuturor. Apoi, ședința acestui for deliberativ, întrunit în aceeași sală mare a Palatului episcopal, a continuat, conform ordinii de zi. În cuvântul cu care a deschis lucrările Adunării Eparhiale, Întâistătătorul Episcopiei Buzăului și Vrancei a amintit cele două mari evenimente care au marcat Ortodoxia românească în anul 2007: mutarea la Domnul a fericitului întru adormire Patriarhul Teoctist și alegerea celui de al șaselea Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române, în persoana Prea Fericitului Părinte Dr. Daniel, scoțând în evidență calitățile de Arhipăstor ale actualului Patriarh al României. După această alocuțiune, s-a dat citire Referatelor întocmite de către comisiile de resort în urma lecturării fiecărui Raport prezentat în ședința de ieri a Consiliului Eparhial.
Luările de cuvânt care au urmat au scos în evidență amploarea vieții religioase din cele două județe ale Eparhiei  Buzău și Vrancea  precum și împlinirile pastoral-misionare, culturale și administrative, din an în an mai importante, realizate sub directa îndrumare a actualului Întâistătător al Episcopiei de la Curbura Carpaților  Prea Sfințitul Epifanie. Demne de amintit aici sunt intervențiile dl. ing. Costică Grigore, director General al S.C. Concifor S.A. din Buzău, și cea a dl. prof. Enache Mândrescu de la Colegiul Alexandru Ioan Cuza din municipiul Focșani, acesta din urmă arătând rolul deosebit pe care îl are Biserica în societate, precum și importanța predării Religiei în școală, garanție a sănătății morale a viitoarelor generații.

Sursa: www.MMB.ro


Contor Accesări: 1083, Ultimul acces: 2024-04-17 11:23:18