Prima conferinta preoteasca organizata in cadrul Protoieriei Maracineni - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Prima conferinta preoteasca organizata in cadrul Protoieriei Maracineni

[2008-01-22]
Astăzi, 22 ianuarie 2008, Prea Sfințitul Părinte Episcop Epifanie al Buzăului și Vrancei, însoțit de pr. Constantin Călin, consilier misionar social, și arhid. prof. Ciprian Preda, secretar eparhial, a participat la prima conferință preoțească organizată în cadrul Protoieriei Mărăcineni, județul Buzău.
Înființată la începutul lunii ianuarie 2008, din inițiativa Prea Sfinției Sale, prin hotărârea Permanenței Consiliului Eparhial Buzău, și validată în ședința Adunării Eparhiale din 19 ianuarie a.c., noua protoierie are în componență un număr de 42 de parohii, iar la conducerea ei a fost numit, de către Chiriarhul buzoian, pr. Dănuț Baba, ca protoiereu, ajutat fiind de pr. Marian Grosaru, ca ocupant al funcției de secretar.
În prezentarea pe care a făcut-o astăzi celor doi preoți, Prea Sfințitul Părinte Episcop Epifanie a scos în evidență activitatea rodnică pe care aceștia au depus-o ca slujitori ai Sfântului Altar, amintind că noul protoiereu, pr. Dănuț Baba, a ridicat din temelie, în numai trei ani, Biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din parohia Mărăcineni II, unde funcționează și în acest moment. Sfântul lăcaș de cult se află, acum, în stadiul înfrumusețării cu pictură, în tehnica „fresco“.
Totodată, el se preocupă de amenajarea sediului noii unități administrative bisericești, care va fi în curtea bisericii sus-amintite, clădirea fiind în curs de construire, finalizată în proporție de 60%.

Sursa: www.MMB.ro


Contor Accesări: 1349, Ultimul acces: 2024-04-13 03:43:08