Concursul pentru copii "Vocea Parohiei" la Iasi - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2022 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Concursul pentru copii "Vocea Parohiei" la Iași

[2012-01-05]
În parohia Sfânta Tereza a Pruncului Isus din Iași, marți, 27 decembrie 2011, la ora 13.30, în sala copiilor de la subsolul bisericii, s-a desfășurat finala concursului pentru copii "Vocea Parohiei", aflăm de pe Ercis.ro. În timpul Adventului din anul 2011, în această parohie, la propunerea pr. vicar Marcelin Blaj, responsabil cu pastorația copiilor din parohie, s-a organizat concursul muzical pentru copii "Vocea parohiei", inspirat din concursul "Vocea României". Concursul a avut scopul de a trezi în copii interesul pentru muzică și totodată pentru a descoperi în ei talente și valori vocale necunoscute, care ulterior să fie puse în slujba tuturor, în cadrul activităților care se desfășoară în parohie: cântul liturgic la Sfânta Liturghie, adorații, spectacole, concursuri etc.
Acest concurs a presupus trei etape, care s-au desfășurat în ultimele trei duminici din Advent, și finala, care s-a desfășurat în a treia zi de Crăciun. La fiecare etapă, inclusiv în finală, concurenții au trebuit să prezinte două cântece diferite de la o etapă la alta: unul religios și altul preluat din muzica internațională. Concursul a reușit să capteze interesul a 22 de copii din parohie, care au avut parte de un juriu foarte bun cunoscător în domeniul muzical, compus din tinerii Ciprian Hușanu și Daniela Păuleț, și sr. Clara Dălvaru. Pe parcursul desfășurării concursului au fost prezenți pr. paroh Petru Sescu, care a încurajat și susținut această inițiativă muzicală, pr. vicar Daniel-Nicu Butacu și pr. vicar Marcelin Blaj. De asemenea, la fiecare etapă au fost prezenți părinți ai copiilor înscriși în concurs, rude și prieteni ai acestora, dar și credincioși din parohie.
În finala concursului s-au calificat șase dintre cei 22 de copii înscriși. Premiul "Vocea Parohiei" a fost câștigat de o fetiță de 8 ani, Erica Drobotă, care a impresionat prin calitățile ei vocale, printr-o implicare exemplară și prin prezența de spirit pe care a avut-o pe întreaga durată a concursului. Au fost premiate și locurile 2 și 3. De asemenea, au fost oferite și trei mențiuni pentru ceilalți trei copii ajunși în finală. Toți ceilalți concurenți ai acestui concurs au primit câte o diplomă de participare. Premiile au fost înmânate de către pr. paroh Petru, care i-a felicitat pe toții concurenții pentru curajul de care au dat dovadă și pentru calitățile lor vocale, și le-a transmis că interesul lor nu a fost în zadar, ci în urma implicării lor se va organiza în parohie un cor al copiilor.
La acest moment final al concursului, atât concurenții, cât și publicul, s-au bucurat de prezența unui invitat surpriză, Georgia-Romina Apostol, o fetiță de numai șase ani, care a interpretat mai multe melodii la vioară. O altă surpriză a fost și duetul constituit de tinerii Ciprian Hușanu și Daniela Păuleț, membri ai juriului, care atât la începutul, cât și la sfârșitul programului, i-au încântat pe toți cei prezenți cu două piese muzicale.
(Sursa: ERCIS.ro)
Imagini:

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 3483, Ultimul acces: 2022-07-05 06:09:37