Sfintirea catapetesmei Bisericii Sfantul Ioan Botezatorul din Bacau - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2022 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Sfințirea catapetesmei Bisericii Sfântul Ioan Botezătorul din Bacău

[2012-01-09]
Singura biserică din orașul Bacău închinată Sfântului Ioan Botezătorul și-a serbat sâmbătă, 7 ianuarie, hramul. După cum ne informează Ziarul LUmina, slujba Sfintei Liturghii a fost oficiată de PS Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, alături de un sobor de preoți și diaconi. Cu acest prilej a fost sfințită noua catapeteasmă a lăcașului de închinăciune, care împlinește anul acesta două secole de când a fost târnosit.
După cum a relatat pr. Marius Popescu, slujitor la Biserica 'Sfântul Ioan Botezătorul' din Bacău, în toamna acestui an, sfântul lăcaș va fi resfințit, după ce vor fi terminate lucrările de restaurare la pictură.
'Au participat foarte mulți credincioși din parohia noastră care au fost mereu alături de noi. Ne-am bucurat că la această slujbă au fost împărtășiți cu Trupul și Sângele Mântuitorului Hristos copiii din parohie. Cei care au participat la slujba hramului au primit din partea parohiei câte un pachet cu alimente', a relatat pr. Marius Popescu.
Biserica 'Sfântul Ioan' din Bacău este unul dintre spațiile sacre a cărui istorie se pierde în anii de început ai veacului al XIX-lea. Aici slujesc în prezent pr. Vlad Ungureanu (preot paroh), Popa Neculai (preot slujitor), Eduard Ungureanu (preot slujitor) și Popescu Marius (preot slujitor).

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1011, Ultimul acces: 2022-08-18 09:40:50