Sectiune speciala pe site-ul Agentiei de stiri Basilica - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2022 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Secțiune specială pe site-ul Agenției de știri Basilica

[2012-01-10]
Evenimentele dedicate Anului omagial al Sfântului maslu și al îngrijirii bolnavilor vor fi reflectate de toate componentele Centrului de presă al Patriarhiei Române. Ca și în anii precedenți, site-ul Agenției de știri Basilica dedică acestor evenimente o secțiune specială, materialele publicate fiind traduse, selectiv, și în limba engleză.
Pr. consilier patriarhal Ciprian Apetrei, directorul Agenției de știri Basilica a declarat: „În această secțiune sunt cuprinse toate știrile dedicate acestui an care ne arată ceea ce se întâmplă de la nivelul mănăstirilor, parohiilor urcând până la nivelul protoieriilor, iar apoi la nivelul centrelor eparhiale, ajungând la forul cel mai înalt, Sfântul Sinod și, evident, Administrația Patriarhală și la nivelul Patriarhiei Române. Este foarte important de subliniat acest lucru pentru că în această secțiune pe lângă știri vor fi și materialele care sunt publicate în interiorul Centrului de presă Basilica al Patriarhiei Române, în cadrul componentelor centrului, legate de acest an plus interviuri care apar și care sunt preluate de la Radio TRINITAS, TV TRINITAS, Ziarul Lumina, ori interviuri pe care le realizăm noi direct, cei de la Agenția de știri Basilica”,
În anii trecuți, pe site-ul agenției au fost publicate la secțiunea dedicată anului omagial aproximativ 600 de materiale.
„În general în această secțiune cuprindem cam tot ceea ce apare în Centrul de presă Basilica, dar și informațiile din mail-urile pe care le primim din țară și străinătate, mai ales din străinătate, și ceea ce preluăm de pe site-urile eparhiale care există, pentru că aproape toate eparhiile din Patriarhia Română au site-uri și de acolo preluăm aceste materiale. În mod sigur noi știm deja care va fi evoluția pe parcursul acestui an. În lunile ianuarie și februarie vom avea suficiente știri, vor scădea puțin în martie, aprilie, iar în mai vom avea iarăși un vârf puternic pentru că sunt foarte multe activități în această lună. În funcție de conferințele preoțești și acțiunile care se desfășoară în diferite eparhii apar tot mai multe știri. Credem că finalul Anului omagial al Sfântului Maslu va fi altfel față de alți ani pentru că vom vedea aceste acțiuni desfășurându-se pe parcursul întregului an și mai ales în posturi pentru că atunci știm că sunt acțiuni sociale foarte puternice în toate parohiile noastre și în acele perioade acestea vor fi mediatizate”, a mai menționat Pr. consilier patriarhal Ciprian Apetrei.
De la înființare, din anul 2008, și până astăzi pe site-ul basilica.ro au fost postate peste 26.000 de știri și informații.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1058, Ultimul acces: 2022-08-17 13:48:57