Concurs national pentru iconari, la Patriarhie - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2022 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Concurs național pentru iconari, la Patriarhie

[2012-01-10]
Sectorul Patrimoniu Cultural și Sectorul teologic-educațional ale Patriarhiei Române organizează, în perioada 9 ianuarie – 21 mai 2012, prima ediție a Concursului național „Icoana ortodox㠖 lumina credinței”.
„Concursul acesta se dorește o platformă pentru pictorii iconari și dorește să promoveze valorile autentice în arta și pictura bisericească. Dorim să edităm și un catalog al celor mai reprezentative icoane care vor intra în concurs. De asemenea, se dorește promovarea artei bisericești și să punem la dispoziția credincioșilor noștri icoane autentice atunci când doresc să-și procure aceste icoane pentru diversele lor nevoi spirituale”, a declarat pentru TRINITAS TV Pr. Consilier Constantin Pătuleanu.
În cadrul ediției de anul viitor, concurenții vor prezenta lucrări executate în tehnicile fresco și mozaic.
Cei interesați pot afla condițiile de participare și alte informații despre concurs de pe prima pagină a site-ului www.patriarhia.ro.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1060, Ultimul acces: 2022-08-17 13:49:01