Filantropie si misiune in parohiile Protopopiatului Pascani - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2022 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Filantropie și misiune în parohiile Protopopiatului Pașcani

[2012-01-11]
Parohiile din Protopopiatul Pașcani au derulat, cu prilejul sărbătorii Crăciunului și a Botezului Domnului, mai multe acțiuni filantropice, pastorale și culturale. În același timp, preoții parohi au efectuat vizite pastorale la casele enoriașilor în preajma sărbătorii Crăciunului și Bobotezei.
Preoții din parohiile Protopopiatului Pașcani, susținuți de membrii consiliilor parohiale și de sponsori, au venit în sprijinul familiilor nevoiașe. Cu prilejul sărbătorii Nașterii Domnului, Anului Nou și Bobotezei, în parohiile de pe raza Protopopiatului Pașcani, 2.250 de familii au fost sprijinite cu alimente și daruri. 'Deși poporul român traversează o perioadă critică, între Crăciun și Bobotează, în parohiile protopopiatului nostru, au fost prioritare activitățile cultural-misionare și social-filantropice. O atenție deosebită a fost acordată copiilor și persoanelor nevoiașe din parohiile Protopopiatului Pașcani care au primit din partea preoților parohi daruri sau pachete cu alimente', a spus pr. Pavel Postolachi, protopop al Protopopiatului Pașcani. Prin implicarea preoților parohi și a profesorilor din școli s-au organizat festivități și serbări dedicate Nașterii Domnului. Colindele, scenetele, tradițiile și datinile strămoșești și-au găsit locul într-o atmosferă religioasă autentică a Crăciunului în biserici, școli, primării sau cămine culturale. În perioada Crăciunului s-au evidențiat, prin transmiterea mesajului creștinesc al Nașterii Domnului, Corul 'Învierea' al preoților din Protopopiatul Pașcani, corurile de copii din parohiile Uda - Tătăruși, Lunca-Pașcani, Gănești, Războieni, Miroslovești, Soci, Balș, Boureni, Todirești, Lungani, Ruginoasa, Ciohorăni, Buda, Cristești, Mircești, dar și cele din Târgu Frumos sau Pașcani.
Slujbe pentru întărirea în credință
La unele parohii, festivitățile s-au extins și cu ocazia Anului Nou. Copiii din parohiile Gănești, Miroslovești și Uda, îndrumați de preoții parohi, au venit în perioada 28-30 decembrie 2011 la sediul Protopopiatului Pașcani pentru a colinda și a prezenta datini frumoase autentice românești. 'Vizitele pastorale ale preoților cu ocazia Nașterii Domnului și a Bobotezei au însemnat momente de întâlnire a slujitorilor sfintelor altare cu enoriașii. Preoții au constatat că unii oameni o duc mai greu, fiind afectați de sărăcie, suferință, boală și singurătate. Prin intermediul discuțiilor din cadrul vizitelor pastorale ale preoților, credincioșii au căpătat lumină și speranță', a mărturisit pr. protopop Pavel Postolachi. În noaptea de Anul Nou, în bisericile Protopopiatului Pașcani s-au oficiat slujbe de mulțumire pentru toate cele primite de la Dumnezeu în anul care a trecut. De asemenea, preoții și credincioșii s-au rugat ca anul acesta să fie unul binecuvântat cu pace și bucurie. 'Slujbele au fost oficiate pentru întărirea în credință, având nădejdea într-un an mai bun, care să constituie un prilej pentru mântuirea noastră, printr-o viață duhovnicească îmbunătățită. Biserica, prin preoții care conștientizează rolul și rostul lor în slujirea lui Dumnezeu, a Bisericii Fiului lui Dumnezeu și a sufletelor credincioșilor, a însemnat raza luminii stelei de la Răsărit', a adăugat pr. protopop Pavel Postolachi, după cum ne informează Ziarul Lumina.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1095, Ultimul acces: 2022-08-18 19:40:52