Conferinta preotilor din Protopopiatul Husi - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2022 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Conferința preoților din Protopopiatul Huși

[2012-01-11]
Cu binecuvântarea Preasfințitului Corneliu, Episcopul Hușilor, la 10 ianuarie 2012, a avut loc conferința administrativă a preoților din Protopopiatul Huși. După cum ne informează Ziarul Lumina, referatul cu tema Rolul și importanța sărbătorilor creștine a fost pregătit de pr. Victor Popușoi (referent), de la parohia Corni - Albești, și de pr. Florin Chicu (coreferent), de la parohia Copăceana.
Întâlnirea a fost prezidată de către pr. Ioan Petru, protopop al Protopopiatului Huși.
'Sărbătorile creștine sunt popasuri duhovnicești, care ne oferă posibilitatea nu numai de a ne odihni trupește, dar mai ales de a lucra în ogorul sufletelor noastre. Îi avem pildă pe sfinții pe care-i pomenim, ei devenind pentru noi modele de viețuire și credință. Mulți dintre creștini poartă nume de sfinți pe care le primesc la botez și sunt încredințați de mici în grija sfinților respectivi, cărora le cer ajutor în toate încercările vieții', a subliniat pr. protopop Ioan Petru.
În continuare au fost prelucrate Ordinele Centrului eparhial Huși.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1041, Ultimul acces: 2022-08-08 13:51:54