Inspectoratul pentru Securitatea Publica in Vatican primit la Papa - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2022 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Inspectoratul pentru Securitatea Publică în Vatican primit la Papa

[2012-01-15]
Papa Benedict al XVI-lea i-a primit vineri pe membrii Inspectoratului General pentru Securitatea Publică în Vatican, în tradiționala întâlnire ce are loc anual în luna ianuarie. "Apărarea ordinii publice, în special în zonele atât de intens frecventate de turiști și de pelerini din toată lumea, nu este o sarcină simplă", a susținut el. "Scaunul lui Petru este în centrul creștinismului, și numeroși catolici doresc să vină aici cel puțin o dată în viață pentru a se ruga la mormintele Apostolilor. Prezența, atât a Sfântului Scaun cât și a numărului mare de vizitatori ce doresc să vină în inima Bisericii Catolice, nu este cu siguranță o problemă pentru Roma sau pentru Italia; mai degrabă este o sursă de bogăție și un motiv de mândrie."
"Din păcate", a continuat Pontiful, "anul care tocmai a trecut a fost marcat de episoade violență și de intoleranță. În diferite părți ale lumii creștinii au fost ținta unor vendete și atacuri, plătind pentru adeziunea la Cristos și la Biserică cu propriile vieți. În mesajul meu pentru Ziua Mondială a Păcii din acest an am subliniat importanța educării tinerilor la dreptate și pace, doi termeni intens folosiți în zilele noastre, adesea în mod incorect." Și a explicat: "Dreptatea nu este o simplă convenție umană. Atunci când, în numele presupusei dreptăți, criteriul utilitarist, al profitului și al posesiunii materiale ajung să domine, valoarea și demnitatea ființelor umane ajunge să fie călcată în picioare. Dreptatea este o virtute ce călăuzește voința umană, îndemnându-ne să le dăm altora ce li se cuvine în virtutea existenței și a acțiunilor lor. De asemenea pacea nu este simpla absență a războiului sau rezultatul acțiunilor omului de evitare a conflictului; ea este mai presus de toate un dar al lui Dumnezeu, ce trebuie implorat cu credință și care își are împlinirea în Isus. Pacea adevărată trebuie construită zi de zi cu compasiune, solidaritate, fraternitate și colaborare din partea tuturor."
"Ca bărbați și femei din poliție", le-a spus Sfântul Părinte celor prezenți, "trebuie să fiți mereu adevărați promotori ai dreptății și ziditori sinceri ai păcii. Să ne rugăm Mamei lui Dumnezeu, Reginei Păcii, să ne sprijine intențiile și activitățile cu mijlocirea ei maternă. Ei să îi încredințăm anul 2012, pentru ca fiecare să trăiască în respect reciproc și să caute binele comun, în speranța că nici o violență nu va mai fi comisă în numele lui Dumnezeu, garantul suprem al dreptății și al păcii."

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1007, Ultimul acces: 2022-08-17 18:39:04