Cardinalul Ruoco Varela cere deschidere catre imigranti - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2022 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Cardinalul Ruoco Varela cere deschidere către imigranți

[2012-01-14]
În vederea Zilei Mondiale a Migrantului și Refugiatului, celebrată la 15 ianuarie, Arhiepiscopul de Madrid i-a chemat pe hispanici să îi primească pe imigranți și să îi ajute să rămână tari în credință. Catolicii trebuie să fie "ziditori ai unității, capabili de îmbrățișeze pe toți, dincolo de diferențele de origini", scria Cardinalul Antonio Maria Rouco Varela într-o scrisoare către credincioși semnată la 10 ianuarie.
În respectivul text, prelatul sublinia nevoia creării "de condiții corespunzătoare pentru familiile imigrante", ca să poată să își trăiască demn viața. În loc să fie considerați străini, aceștia trebuie să poată să trăiască alături de spanioli într-o societate bazată pe unitate și fraternitate. Cardinalul Rouco a subliniat că adesea migranții trec printr-un șoc cultural sosind în țări noi, și că această suferință "are implicații serioase asupra vieții lor de credință". Din acest motiv este important ca ei să fie bine primiți și să se dezvolte inițiative pastorale speciale pentru ei.
În fine, adresându-se special imigranților catolici aflați în Spania, Arhiepiscopul de Madrid i-a invitat "să își ocupe locul lor în Biserică și în societate și să fie deschiși față de valorile" noii lor case.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1025, Ultimul acces: 2022-08-16 04:07:36