Un "da" reinnoit lui Dumnezeu in fata Bisericii - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2022 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Un "da" reînnoit lui Dumnezeu în fața Bisericii

[2012-01-13]
În capela Căminului de Bătrâni "Casa Sf. Iosif" din Iași a avut loc reînnoirea voturilor a 12 surori din Congregația "Fiicele Sfintei Maria a Divinei Providențe", în ziua de 6 ianuarie 2012. Reînnoirea voturilor este un moment special pentru a lua noi forțe în drumul de dăruire lui Dumnezeu și aproapelui. Așa a fost pentru cele 12 surori care cu această ocazie s-au bucurat să aibă în mijlocul lor pe sora Maria Antonietta Ripamonti, consilieră generală, care a sărbătorit 25 de ani de viață călugărească.
Împreună cu pr. Iosif Dorcu, au fost organizate trei zile de formare, în care participantele au fost invitate să privească la modele precum Sfânta Fecioară Maria, Sfântul Ioan Evanghelistul și Sfântul Alois Guanella, fondatorul Congregației. Sărbătoarea a avut în centru Sfânta Liturghie concelebrată de pr. Iosif Dorcu, pr. Daniel-Nicu Butacu și pr. Valeriano Giacomelli, urmată de prânzul fratern și un moment de recreație organizat de surorile și tinerele de la Casa Providenței.
"Asemenea magilor", citim în materialul de pe Ercis.ro semnat de Fiicele Sfintei Maria a Divinei Providențe din Iași, "și pe noi ne-a condus spre Dumnezeu în aceste zile de bucurie o frază a Sfântului Alois Guanella care spunea: Așa cum steaua a strălucit asupra sfinților magi, la fel asupra orizontului meu Dumnezeu a făcut să strălucească chemarea sa divină."
(Sursa: ERCIS.ro)
Imagini:

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1044, Ultimul acces: 2022-08-05 12:53:24