Intrunire la Adjudeni despre gradinitele confesionale - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2022 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Întrunire la Adjudeni despre grădinițele confesionale

[2012-01-14]
O consfătuire de analiză a activităților desfășurate în comun de grădinițele confesionale din Dieceza Romano-Catolică de Iași în semestrul I al anului școlar 2011-2012 și programare a activităților ce se vor desfășura până la sfârșitul anului școlar 2012-2013 a fost organizată la 9 ianuarie 2012 de Oficiul pentru Pastorația Școlară și Predarea Religiei în Școli și Comisia de perfecționare și formare continuă a grădinițelor confesionale, cu sprijinul Congregației "Surorile Providenței" și al Grădiniței cu Program Normal "Sfântul Iosif" Adjudeni, județul Neamț.
Deschiderea zilei a fost marcată de un moment de rugăciune, condus de pr. prof. univ. dr. Iosif Bisoc, OFMConv., inspector școlar diecezan, care a cerut binecuvântarea Tatălui Ceresc și ocrotirea Sfintei Fecioare Maria în noul an 2012 asupra muncii educative de zi cu zi. Au participat 11 directori aparținând grădinițelor confesionale ale Diecezei de Iași din localitățile: Adjudeni, Gherăești, Buruienești, Pildești, Săbăoani, Tomești, Iași, Dancu, Iugani, Piatra Neamț și Rădăuți. Ordinea de zi a inclus printre altele proiectarea activităților viitoare: întâlniri cu directorii - semestrial, întâlnirile trimestriale ale Comisiei de perfecționare, întâlnirile anuale cu educatoarele din grădinițele confesionale, organizarea anuală a simpozionului metodico-științific al grădinițelor confesionale; implicarea grădinițelor în programe și proiecte educaționale de mare anvergură, cu participare națională și internațională; reorganizarea comitetului de redacție al revistei "Lăsați copiii să vină la mine!" și pregătirea viitoarelor apariții; pregătirea apariției cărții de povești pentru copii.
Invitata Carmen Nedelcu, expert pentru probleme preșcolare, a adus la cunoștință participanților noile acte normative subsecvente Legii Educației Naționale și a încurajat întreprinderea de noi inițiative pentru îmbunătățirea demersului educativ și popularizarea experienței pozitive existente la nivelul fiecărei grădinițe. S-a pus un deosebit accent pe respectarea curriculumului pentru educația timpurie și a specificului și carismei fiecărei grădinițe în parte, care reprezintă un tezaur prețios de valori umane și creștine, ce trebuie valorificate și transmise mai departe prin copii, căci ei sunt speranța si viitorul unei lumi mai bune. Toți directorii prezenți au luat cuvântul la dezbateri și au subliniat necesitatea desfășurării unor acțiuni comune, realizarea unei mai bune comunicări între grădinițe, implicarea tuturor educatoarelor, realizarea unor echipe de lucru eficiente pentru rezolvarea unor probleme comune și informare rapidă în domeniul legislativ. (După materialul semnat de sr. Iuliana pe Ercis.ro)
(Sursa: ERCIS.ro)
Imagini:

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1039, Ultimul acces: 2022-08-06 17:34:51