Celebrarea Zilei Mondiale a Migrantului si a Refugiatului la Cremona - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2022 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Celebrarea Zilei Mondiale a Migrantului și a Refugiatului la Cremona

[2012-01-17]
În Cremona, Italia, Ziua Migrantului și a Refugiatului a fost celebrată anul acesta în biserica "Sfânta Lucia", unde se adună duminică de duminică comunitatea românilor catolici pentru celebrarea Sfintei Liturghii, în data de 15 ianuarie 2012, la ora 16. PS Dante Lafranconi, Episcop de Cremona, care a prezidat celebrarea, pornind de la mesajul Sfântului Părinte cu titlul "Migrațiile și noua evanghelizare", a explicat ce înseamnă pentru italieni și pentru emigranți aceasta nouă evanghelizare.
"A evangheliza", a afirmat Episcopul, "înseamnă să fim mulțumiți de a-l fi cunoscut pe Isus și să spunem acest lucru și celorlalți cu forță și convingere, asemenea lui Ioan Botezătorul și a celor doi ucenici care s-au luat după Isus la cuvintele lui Ioan". Și dacă pentru italieni această mărturie, această evanghelizare, se concretizează în gesturi de solidaritate și de primire cu inimă deschisă a celor ce vin de departe, pentru străini înseamnă păstrarea intactă a credinței pe care au primit-o în casele lor, fără să cedeze la ispita consumismului, a relativismului etic și a individualismului, rele atât de răspândite în Europa. O mărturie concretă, primară, în fața celor credincioși și a celor necredincioși este acceptarea celuilalt și conviețuirea în pace cu cei de același neam sau străini.
Sfânta Liturghie a fost animată de diferitele grupuri etnice: români, grupul cel mai numeros, africani și indieni. La celebrare au mai participat pr. Anton Jicmon, asistentul spiritual al comunității române, pr. Antonio Pezzetti, responsabilul cu emigranții în Dieceza de Cremona, pr. Maurizio Ghilardi, colaborator la Casa dell'Accoglienza, viceprimarul Carlo Malvezzi și doi funcționari din primărie, responsabili cu serviciile sociale și cu cetățenia. După slujbă, sărbătoarea a continuat la Casa dell'Accoglienza cu un concert frumos susținut de corul Ponchielli-Vertova și cu o cină multietnică. (După materialul semnat de pr. Anton Jicmon pentru Ercis.ro)
(Sursa: ERCIS.ro)
Imagini:

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1052, Ultimul acces: 2022-08-01 00:42:32