Celebrarea Zilei Mondiale a Migrantului si a Refugiatului la Roma - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2022 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Celebrarea Zilei Mondiale a Migrantului și a Refugiatului la Roma

[2012-01-17]
Comunitatea română din Roma a fost implicată activ în celebrarea Zilei Mondiale a Migrantului și a Refugiatului, duminică, 15 ianuarie 2011. Împreună cu reprezentanți ai celorlalte comunități etnice prezente în Cetatea Eternă, membrii comunității românești, conduși de pr. Isidor Iacovici, au fost prezenți la cele două momente care au marcat sărbătoarea: rugăciunea "Îngerul Domnului" cu Sfântul Părinte în Piața San Pietro și Sfânta Liturghie a comunităților de migranți din Roma la ora 16.00 în biserica "Santo Spirito in Sassia".
După rugăciunea cu Sfântul Părinte, scrie pr. Daniel Iacobuț într-un material apărut pe Ercis.ro, "am primit cu recunoștință salutul special pe care ni l-a adresat. Vorbindu-ne nouă, migranților prezenți în Piața Sfântul Petru, Papa Benedict ne-a spus că aceștia 'nu sunt niște numere', ci ființe umane 'care caută un loc în care să trăiască în pace'. Următorul moment a fost găzduit de biserica "Santo Spirito in Sassia". La Liturghia prezidată de Episcopul Zygmund Zimowski, președinte al Consiliului Pontifical pentru Pastorația Sănătății, a participat un număr impresionant de preoți, toți implicați în asistența spirituală a migranților. Alături de ceilalți participanți, a fost implicată și comunitatea românească în animarea lecturilor și a cântecelor, ajutându-i pe românii prezenți în biserică să se simtă acasă și în același timp să fie cu adevărat "catolici", adică uniți cu toți ceilalți de apartenența la aceeași Biserică Catolică.
"Episcopul ne-a îndemnat în cuvântul de învățătură să ne lăsăm convertiți de chemarea Domnului și să ne asumăm responsabilitățile față de noi înșine, față de ceilalți și față de Biserică în general", mai scrie pr. Iacobuț. La sfârșitul Sfintei Liturghii, reprezentanții comunității românești au continuat sărbătoarea printr-o agapă frățească, exprimându-și astfel bucuria de a se simți membri ai marii familii a Bisericii.
(Sursa: ERCIS.ro)
Imagini:

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1083, Ultimul acces: 2022-08-05 22:14:33