Week-end de informare/formare cu "Cercetasii Romani Uniti" - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2022 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Week-end de informare/formare cu "Cercetașii Români Uniți"

[2012-01-17]
În perioada 13-15 ianuarie 2012, responsabilii și asistenții de unități pedagogice - pui de lup, lupișori, cercetașe și cercetași - ai Asociației "Cercetașii Români Uniți" au participat la prima lor ieșire de informare/formare în pedagogia cercetășească. Locul ales a fost satul Damiș (comuna Bratca, județul Bihor), situat în muntele Pădurea Craiului, în inima munților, acolo unde "cercetașul vede [...] lucrarea lui Dumnezeu", parcurge un drum, depune un efort și se mobilizează pentru a trăi câteva zile de aventură, citim în relatarea de pe BRU.ro. Scopul acestei ieșiri a fost acela de a închega cât mai bine comunitatea șefilor, de a-i face conștienți de munca de educatori creștini pe care ei o desfășoară în vederea formării copiilor/tinerilor. Programul a constat în expunerea unor sesiuni caracteristice fiecărei unități; fiecare șef de unitate, un asistent al șefului de unitate lupișori și totodată un drumeț în serviciu au făcut o expunere a ceea ce reprezintă munca pe care o desfășoară în unitatea pe care o coordonează.
Silviu Sana, șeful de grup și totodată responsabil al unității de cercetași, a prezentat "Bazele fundamentale ale cercetășiei"; Valeriu Domuța, drumeț în serviciu, a făcut o expunere cu privire la "Etapele de progresie la ramura drumeți/călăuze (17-23 ani)". Îndrumătorul spiritual al asociației, pr. Iuliu-Vasile Muntean, a susținut două sesiuni: "Marile bătălii ale omului între 'a fi' și 'a avea'" și "Repere ale comunicării inter-personale"; Lucia Pantea, Akela la unitatea pui de lup, a prezentat "Generalități ale pedagogiei ramurii pui de lup/lupișori (7-12 ani)", iar Adrian Crăciun, Akela la unitatea lupișori, a prezentat "Importanța jocului în pedagogia lupișorilor (7-12 ani)"; Ioana Costa, asistent Akela pentru unitatea lupișori, a prezentat "Generalități în vederea pregătirii veghilor" și totodată "Particularități ale fiecărui tip de veghe". Ana-Maria Grad, șef unitate cercetașe, a prezentat "Psihologia vârstelor: a treia copilărie - vârsta școlară mică și adolescența - vârsta școlară mare".
Între sesiunile de pedagogie cercetășească s-au făcut diferite jocuri și cântece care au animat grupul și l-au ajutat să pună în practică cuprinsul sesiunilor care au fost expuse. În cadrul atelierului de noduri și legături, Vlad Fusus, șef de patrulă, a prezentat tehnici de îmbinare și legare a lemnelor. În program au mai fost incluse celebrarea Sfintei Liturghii, explorarea zonei și ora drumețului/călăuzei. Serile au fost animate de veghile celor două patrule, numite generic "Cățelul" și "Capra Neagră". Sfatul îndrumătorului spiritual a fost pus în practică, astfel încât participanții au fost prezenți și implicați pe deplin în toate activitățile întâlnirii. Această ieșire a fost prima dintr-un ciclu de informare/formare a șefilor de unități.
(Sursa: BRU.ro)
Imagini:

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1167, Ultimul acces: 2022-08-18 10:18:27