Premierul italian in vizita la Pontif - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2022 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Premierul italian în vizită la Pontif

[2012-01-18]
Premierul italian Mario Monti l-a vizitat luni pe Papa Benedict al XVI-lea în Vatican, printre punctele de discuție fiind și apărarea minorităților religioase. Monti a fost însoțit de Giuliomaria Terzi di Sant'Agata, ministrul pentru afacerile externe; de Enzo Moavero Milanesi, ministru pentru afacerile europene; și Antonio Catricala, subsecretar în consiliul miniștrilor.
Grupul s-a întâlnit apoi cu secretarul de stat, Cardinalul Tarcisio Bertone, și cu Mons. Ettore Balestrero, subsecretar pentru relațiile cu statele. În comunicatul emis de Vatican citim: "În timpul discuțiilor cordiale s-a dat atenție situației sociale din Italia și eforturilor guvernului în acest sens, precum și contribuției Bisericii Catolice la viața națiunii. Atenția s-a îndreptat și spre situația internațională actuală, de la Europa la sudul Mediteranei. În fine, cele două părți au abordat și tema protecției minorităților religioase, în special a minorităților creștine, în diferite părți ale lumii."
Conform Pew Forum, aproximativ 10% din creștinii din lumea întreagă trăiesc în locuri unde sunt minoritari.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 987, Ultimul acces: 2022-08-08 16:57:12