Cardinalul Comastri despre Papa Ioan Paul al II-lea - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Cardinalul Comastri despre Papa Ioan Paul al II-lea

[2012-01-18]
Piața San Pietro a găzduit marți, vreme de câteva ore, o mică fermă cu animale domestice. Curiozitatea trecătorilor și satisfacția copiilor au însoțit modul tradițional, de acum, de a celebra comemorarea liturgică a Sf. Anton, abate, considerat, printre altele, ocrotitorul ceresc al crescătorilor de animale și protectorul animalelor de casă. Inițiativa acestei forme inedite de a-l sărbători pe sfântul monah Anton aparține Asociației italiene a crescătorilor de animale.
Dar adevăratul moment culminant al dimineții, informează Radio Vatican, a fost Sf. Liturghie în Bazilica San Pietro, celebrată de Cardinalul Angelo Comastri, arhiparoh al Bazilicii vaticane și vicarul Sanctității Sale pentru Cetatea Vaticanului. "Trăim momente dificile", a spus Cardinalul Comastri la începutul Sf. Liturghii. "Lumea este încercată de tulburări pe care noi nu le cunoșteam până recent". Cu toate acestea, a subliniat prelatul, nu trebuie să ne pierdem curajul. "Avem nevoie de ajutorul lui Dumnezeu pentru a regăsi rădăcinile onestității, rădăcinile dreptății, rădăcinile hărniciei, rădăcinile solidarității".
Cardinalul a amintit la predică mărturia Fericitului Papă Ioan Paul al II-lea în fața suferinței. Pontiful venit de departe a biruit suferința, transformând-o într-o ocazie de a crede și de a iubi mai mult, după cum s-a văzut în mod extraordinar după atentatul la care regretatul Papă a fost supus în Piața San Pietro. Aceeași atitudine s-a văzut și în ultimele clipe ale vieții sale, când, la 1 aprilie 2005, prelatul a avut prilejul să îl vadă pentru ultima dată: "M-au impresionat ochii săi. Gândiți-vă că era în pragul morții dar cu toate acestea Papa Ioan Paul al II-lea avea doi ochi care păreau două ferestre deschise către paradis."
"Era senin, luminos. Cu siguranță, pentru că știa că merge să îl întâlnească pe Domnul, dar era senin și pentru că era convins că a dat tot ce putea dărui, de a se fi dăruit total pentru bine". În acest sens, a spus Cardinalul Comastri, Fericitul Ioan Paul II este un model pentru toți, steaua polară de urmat, mai ales acum, în aceste vremuri de încercare, când multe lucruri nu merg: "Să nu ne plângem, pentru că nu e de ajuns să ne plângem și să nu facem nimic altceva. Atunci când este întuneric, nu folosește la nimic să spui 'e întuneric'. Ceea ce contează, e să aprindem o lumină." După Sf. Liturghie în comemorarea Sf. Anton, abate, a avut loc o paradă de cai de rasă pe Via della Conciliazione, după care Cardinalul a dat binecuvântarea cerească tuturor celor prezenți în Piața San Pietro.
(Sursa: Radio Vatican)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1242, Ultimul acces: 2023-05-25 14:39:50