Incepe astazi Saptamana de Rugaciune pentru Unitatea Crestinilor - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2022 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Începe astăzi Săptămâna de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor

[2012-01-18]
Săptămâna de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor începe astăzi, 18 ianuarie 2012, cu tema "Toți vom fi schimbați prin biruința Domnului nostru Isus Cristos" (cf. 1Corinteni 15,51-58). Săptămâna este promovată de Consiliul Mondial al Bisericilor (WCC), o fraternitate universală de 349 de Biserici care caută unitatea, mărturia comună și slujirea creștină. Biserica Catolică participă la această inițiativă ecumenică, deși nu este membru al WCC. Săptămâna de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor este în mod tradițional celebrată în perioada 18-25 ianuarie în emisfera nordică, și în jurul Rusaliilor în emisfera sudică. Ea reunește parohii și comunități creștine din diferite grupări confesionale din întreaga lume, care se întâlnesc și se roagă împreună în cadrul unor celebrări ecumenice speciale.
În fiecare an, partenerii ecumenici dintr-o anumită regiune sunt invitați să pregătească un text de bază pe o temă biblică. Apoi un grup internațional din partea WCC (protestanți și ortodocși) și reprezentanți romano-catolici revizuiesc acest text, pentru a se asigura că este legat de căutarea unității creștinilor. Acest text este publicat în comun de Consiliul Pontifical pentru Promovarea Unității Creștinilor și de Comisia WCC pentru Credință și Ordine, care însoțește de asemenea întregul proces de producere a textului. Materialul final este trimis membrilor Bisericilor precum și Diecezelor Catolice, care sunt invitate să traducă textul și să îl adapteze pentru propriul lor uz.
În acest an, tema este luată din prima Scrisoarea a Sf. Paul către Corinteni, care promite transformarea vieții umane - cu toate dimensiunile sale aparente de "triumf" și "înfrângere" - prin victoria învierii lui Cristos. După rugăciunea Angelus de duminică, 15 ianuarie 2012, Papa Benedict al XVI-lea i-a invitat pe credincioși, "ca indivizi și în comunități, să participe în chip spiritual, și acolo unde este posibil și practic, la Săptămâna de Rugăciune, pentru a-i cere lui Dumnezeu darul unității depline între discipolii lui Cristos".

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 987, Ultimul acces: 2022-08-05 03:57:34