SRUC cere umilinta, slujire, convertirea inimii... - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2022 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

SRUC cere umilință, slujire, convertirea inimii...

[2012-01-18]
Săptămâna de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor (SRUC), scrie PS Petru Gherghel într-un mesaj cu această ocazie, "cere umilință, cere slujire și dăruire, cere convertirea inimii și practicarea carității creștine, cere apropiere și îmbrățișare. Numai pe acest drum, oamenii vor putea să obțină victoria unirii și bucuria împărăției adevărate. Cele opt zile de rugăciune ne invită, așadar, la un parcurs de transformare, pe care o va realiza Cristos însuși, care a obținut adevărata eliberare și victorie murind și înviind, mântuire și unire pe care vrea să le împărtășească lumii."
În mesajul său, Episcopul de Iași face o scurtă istorie a inițiativei de rugăciune, amintind și "marile spirite ecumenice ale ultimului secol, care au continuat să strige după unitate și să ne lase ca testament marea obligație de a realiza unitatea poporului lui Dumnezeu: James Haldane Stewart, Ignatius Spencer, Leon al XIII-lea, Paul Wattson, Paul Couturier, Ioan al XXIII-lea, Paul al VI-lea, Athenagoras I, Ioan Paul al II-lea, Bartolomeu I, Chiara Lubich, Benedict al XVI-lea și mulți alții ale căror nume sunt scrise în cartea istoriei și, desigur, în cartea vieții." Și apoi Episcopul invită: "Este timpul să recunoaștem că și noi de atâtea ori am uitat că suntem frați, că avem același destin și aceeași patrie pregătită de Mântuitorul Isus Cristos, jertfit pentru noi."
"Pentru a reuși să refacem unitatea Bisericilor este nevoie de credință, de umilință și de iubire și de convertire. Atunci când vom reuși să ne schimbăm, când vom ști să ne dăm viața pentru alții, să slujim și să iubim cu adevărat, atunci vom învinge, vom birui și vom crea un climat de unitate. Drumul refacerii unității este, așadar, cel ce ne poartă mereu pe urmele lui Cristos. Numai cu el și prin darul lui ne vom bucura de victorie și adevărata unire. De aceea este momentul să redescoperim calea refacerii unității, calea jertfei și a iubirii, care duce la adevărată transformare și victorie, obținută prin dăruirea de sine. [...] De aceea ne rugăm din inimă: Doamne, fă ca toți să fim una în credință și în iubire!" Mesajul integral poate fi citit pe Documente.Catholica.ro.
Legături:
•Textul integral al mesajului

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1003, Ultimul acces: 2022-08-07 06:55:06