Doar intoarcerea la reperele evanghelice poate schimba situatia din lume - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Doar întoarcerea la reperele evanghelice poate schimba situația din lume

[2012-01-18]
"Începem această Săptămână de Rugăciune pentru Unitatea tuturor Creștinilor cu inimile încrezătoare în cuvântul Sfintei Scripturi care ne mângâie pe noi ce apăsați de poveri și neliniști, indiferent de confesiunea căreia îi aparținem: 'Noi toți, vom fi transformați... prin victoria Domnului nostru Isus Cristos' (1Corinteni 15,51-58)", afirmă IPS Ioan Robu, Arhiepiscop și Mitropolit romano-catolic de București, în Mesajul său pentru SRUC 2012, publicat pe Documente.Catholica.ro. "Atunci când Sfântul Apostol Paul le vestea corintenilor acest adevăr de credință și de viață, el avea în vedere incompatibilitatea dintre realitatea Împărăției lui Dumnezeu și realitatea prezentă a omului, corupt de păcat... Prin urmare, pentru a avea parte de Împărăția lui Dumnezeu, omul trebuie să fie transformat, transfigurat, acordat la această realitate în care nu mai există nici putreziciune și nici moarte. Or, o astfel de transformare nu poate fi decât rodul victoriei Domnului nostru Isus Cristos".
"Nori negri s-au abătut asupra țării noastre și asupra lumii întregi, nori de suferințe, de incertitudini și neliniști. Tot mai mulți dintre noi simțim ce înseamnă moartea și putreziciunea păcatului. Tot mai mulți știm că acestea sunt 'roadele' păcatului altora, dar și roadele păcatului nostru. Criza mondială indică îndepărtarea multor oameni și, prin ei, a multor instituții, atât din țara noastră cât și din lumea întreagă, de reperele Evangheliei: de adevăr, de dreptate, de iubire. Doar o întoarcere la aceste repere evanghelice ar conduce la o sănătoasă redresare a situației din lume și din țara noastră, și numai în acest fel ar reveni pe chipurile și în inimile oamenilor seninătatea și încrederea. Vă invit, așadar, pe toți cei care credeți în Cristos și în puterea transfiguratoare a Învierii Sale, să facem din aceste Zile de rugăciune o ocazie de a celebra împreună prin rugăciunea și prin gesturile noastre acea victorie pe care Mântuitorul nostru a dobândit-o o dată pentru totdeauna asupra morții și asupra păcatului".

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1413, Ultimul acces: 2024-03-28 00:35:40