Prima intalnire a Consiliului Preotesc al Eparhiei de Maramures - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2022 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Prima întâlnire a Consiliului Preoțesc al Eparhiei de Maramureș

[2012-01-18]
În ziua de 17 ianuarie, în praznicul Cuviosului Antonie cel Mare, întemeietorul vieții monahale, PS Vasile a convocat pentru întâia oară Consiliul Preoțesc al Eparhiei de Maramureș. Întâlnirea a început printr-un moment de reflecție asupra unui fragment din Evanghelia de la Mc. 3,13-19 (chemarea apostolilor) și asupra decretului Conciliului Vatican al II-lea privind slujirea și viața preoțească, Presbyterorum ordinis nr. 7 (relațiile dintre Episcop și preoți).
În continuare au fost discutate temele aflate pe ordinea de zi dintre care amintim: discutarea statutului, cursurile de formare permanentă a preoților (2-13 iulie 2012), implementarea în parohii a temei anului pastoral dedicat Bisericii precum și a anului care va începe în octombrie 2012 dedicat Credinței, alte subiecte ridicate de către părinții membri. Conform can. 264 din Codul Canoanelor Bisericilor Orientale, Consiliul Preoțesc este un grup de preoți care, reprezentând preoțimea eparhială, îl ajută pe Episcopul eparhial cu sfatul său în cele ce privesc necesitățile operelor pastorale și binele eparhiei. (Biroul de presă al Eparhiei de Maramureș)
(Sursa: BRU.ro)
Imagini:

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1109, Ultimul acces: 2022-08-12 02:58:44