Anunturi din Dieceza de Oradea - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2022 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Anunțuri din Dieceza de Oradea

[2012-01-18]
1. Program de formare a ministranților în cadrul Diecezei Romano-Catolice de Oradea
"Voi, ministranții, sunteți foarte apropiați de Isus din Euharistie. Nu uitați niciodată acest lucru, aveți grijă să nu considerați această binecuvântare ca fiind de la sine înțeles, și să dați drum liber sentimentului de admirație, care vă însuflețește simțind această mare dragoste și apropiere." (Papa Benedict al XVI-lea). Urmând îndrumarea formulată prin aceste cuvinte ale Sfântului Părinte, Centrul Diecezan pentru Tineret al Episcopiei Romano-Catolice Oradea organizează formarea de ministranți pentru băieți. În fiecare luni, orele 18.30 programul de formare a ministranților se desfășoară în Oradea, str. Șirul Canonicilor nr. 9 și se va încheia duminică, 10 iunie 2012 cu o ceremonie de investire a noilor ministranți. Acest program cuprinde însușirea cunoștințelor necesare pentru slujirea la altar, cunoașterea sfintei liturghii și a celorlalte celebrări, elemente fundamentale de cateheză, exerciții practice și formare spirituală. Biserica ce va găzdui această grupă de ministranți în formarea lor este Catedrala episcopală din Oradea.
2. Adorația Sfântului Sacrament pentru tineretul catolic în Catedrala Romano-Catolică Oradea
În data de 19 ianuarie 2012, joia a treia a lunii, la orele 19.00 în Catedrala romano-catolică din Oradea, va avea loc adorația Sfântului Sacrament pentru tineret organizat de Centrul Diecezan de Tineret al Episcopiei Romano-Catolice de Oradea. Cei prezenți se vor ruga, pentru ca tinerii să-și găsească locul în Biserică, să fie capabili să depună mărturie despre Cristos și prin mijloacele moderne de comunicare. La această celebrare, pe lângă tinerii catolici sunt așteptați și credincioșii, care doresc să se alăture acestei rugăciuni.
3. Rugăciune pentru unitatea creștinilor
".. toți vom fi schimbați." (1 Cor. 15,51) - sunt cuvintele care vor călăuzi desfășurarea rugăciunii comune organizată de Centrul Diecezan de Tineret al Episcopiei Romano-Catolice de Oradea, care va avea loc sâmbătă, 21 ianuarie 2012, orele 17.00 în Catedrala Romano-Catolică Oradea. La acest eveniment au fost invitați grupe de tineret din comunitățile romano-catolice, greco-catolice, ortodoxe și reformate din Oradea. Tinerii vor participa cu rugăciuni și cântece pentru a împlini dorința Domnului ".. ca toți să fie una" (Ioan 17,21.
Secretariatul Episcopiei Romano-Catolice de Oradea
Tel. 0259-411180

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1027, Ultimul acces: 2022-08-09 12:37:42