Pelerinaj de la Cluj pentru ceremonia de creare de Cardinali - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2022 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Pelerinaj de la Cluj pentru ceremonia de creare de Cardinali

[2012-01-19]
Preasfinția Sa Florentin, Episcop de Cluj-Gherla, a îndemnat credincioșii să participe, în număr cât mai mare, la evenimentul istoric al ridicării, de către Sfântul Părinte Benedict al XVI-lea, a Preafericirii Sale Lucian Mureșan, Arhiepiscopul Major al Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică, la demnitatea de Cardinal al Bisericii Universale, o numire prin care va deveni cel de-al treilea Cardinal român, după arhiereii de pie memorie Iuliu Hossu și Alexandru Todea. Pentru a facilita participarea la acest eveniment deosebit din viața Bisericii, în cadrul Eparhiei de Cluj-Gherla se organizează un pelerinaj la Roma, în perioada 16-21 Februarie 2012, cu asigurarea unor condiții bune de transport, cazare și masă.
Detaliile referitoare la acest pelerinaj pot fi aflate de pe situl agenției PelerinajeMira.ro. Plecarea va fi în 16 februarie, la ora 9, de la biserica Sfânta Maria din cartierul clujean Grigorescu (B-dul 1 Decembrie 1918, f.n.). După o noapte petrecută în Slovenia, în 17 februarie va continua călătoria spre Roma, cu o oprire la Padova, unde, de la ora 11, se va celebra Sfânta Liturghie. Între 17-20 februarie se oferă cazare la Roma, astfel încât sâmbătă, 18 februarie, pelerinii români vor putea fi prezenți la ceremonia creării noilor cardinali - în număr de 22 -, între care se află și Preafericirea Sa Lucian, pe care Sfântul Părinte l-a numit "un venerabil prelat, care își desfășoară ministerul de Păstor și Părinte al unei Biserici".
Duminică, 20 februarie, credincioșii români vor putea participa la Sfânta Liturghie din Bazilica San Pietro, și de-a lungul întregii perioade vor fi vizitate obiective religioase și culturale din Cetatea eternă a Romei. Sosirea la Cluj-Napoca este programată pentru ziua de marți, 21 februarie. Pr. Anton Crișan, consilier eparhial și responsabil cu organizarea pelerinajului, invită toți credincioșii, cei ce vor pleca la Roma, dar și pe cei care vor participa în mod spiritual la acest pelerinaj, să se unească în rugăciune pentru ca milostivirea lui Dumnezeu să coboare asupra Bisericii și asupra țării noastre, pentru a fi cu adevărat "Grădina Maicii Domnului", cum a numit-o Fericitul Papă Ioan Paul al II-lea cu ocazia memorabilei vizite din anul 1999 în România.
(Sursa: BRU.ro)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1009, Ultimul acces: 2022-08-08 18:31:23