Credinta in Inviere - lumina vietii si a misiunii Bisericii - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2022 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Credința în Înviere - lumina vieții și a misiunii Bisericii

[2012-01-19]
"Cuvintele Sfântului Apostol Pavel adresate corintenilor: 'Nu toți vom muri, dar toți ne vom schimba', care constituie tema de reflecție a Săptămânii de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor din anul 2012, au o profundă semnificație teologică, din perspectiva eshatologiei creștine", arată Preafericitul Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, în Mesajul său cu ocazia SRUC, 18-25 ianuarie 2012, publicat pe Bazilica.ro. "La cea de a Doua Venire a Mântuitorului, cei care vor fi rămas în viață se vor schimba deodată, astfel încât trupurile lor vor fi nestricăcioase, precum era Trupul Domnului nostru Isus Cristos, după Învierea Sa din morți. Oamenii vor lepăda atunci 'hainele de piele' pe care le-au îmbrăcat Adam și Eva prin căderea în păcatul neascultării și al lăcomiei, adică se vor elibera de opacitatea naturii coruptibile și vor avea trupuri spiritualizate. Atunci, în om, duhul va fi mai 'vizibil' decât trupul".
"Astăzi mulți oameni se poartă ca și cum nu va fi o înviere a morților, ca și cum această viață terestră ar fi singura posibilă și odată cu ea s-ar sfârși totul. Tentația de a acumula cât mai multe averi pământești, limitate și trecătoare, în detrimentul preocupării pentru îmbogățirea spirituală a sufletului în iubire și bunătate, a generat criza spirituală și economică a societății contemporane. Nu putem să nu observăm că transformarea bogăției în idol sau a economicului în unic criteriu de valoare este rezultatul slăbirii credinței oamenilor în înviere, în dreptatea divină și în viața veșnică... Îndemnul Mântuitorului Isus Cristos este de a transforma, prin milostenie sau ajutorare a săracilor, comorile materiale pământești în comori spirituale cerești, pentru a dobândi astfel asemănarea cu Dumnezeu Cel milostiv și mântuirea sufletului sau fericirea vieții veșnice".
"Trebuie să ne purtăm ca oameni conștienți că timpul vieții pământești ne este dăruit spre a ne pregăti pentru viața de dincolo de moartea fizică", îndeamnă PF Daniel. "Învierea sufletului din păcat și bucuria spirituală cerească încep din viața terestră și se manifestă prin fidelitatea omului față de Dumnezeu - Izvorul vieții veșnice și prin iubirea față de aproapele. Lucrând pentru mântuire, Biserica lucrează și în folosul lumii întregi, într-o perspectivă sfințitoare ce vestește tuturor oamenilor și întregii creații darul învierii tuturor oamenilor întru Cristos Domnul și înnoirea sau transfigurarea lumii. Acesta este adevărul fundamental al lucrării misionare spirituale și sociale a Bisericii, adică Învierea lui Hristos și învierea tuturor oamenilor, ca semn al biruinței definitive asupra păcatului și asupra morții, ca finalitate a întregii existențe".
(Sursa: Basilica.ro)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1024, Ultimul acces: 2022-08-06 16:34:19