Incurajati-va unii pe altii! - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2022 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Încurajați-vă unii pe alții!

[2012-01-20]
“De aceea, încurajați-vă unii pe alții și întăriți-vă unii pe alții…” 1 Tesaloniceni 5:11
A încuraja – una din marile binecuvântări dintr-o relație. Înseamnă să sprijini pe celălalt să continue și să meargă până la capăt în atingerea unei ținte. Înseamnă să ajuți pe celălalt să arate dragoste și să facă lucrurile potrivite. Este ca atunci când suni pentru că știi că celălalt are o zi grea și să spui “te iubesc și mă rog pentru tine”. Incurajezi atunci când spui: “Știu că poți! Am încredere în tine!”
Încurajareane ne ajută să nu obosim în a face lucruri bune. Ne ajută să mergem mai departe chiar și atunci când e greu și întâmpinăm obstacole. Încurajarea ne determină să continuăm să facem ceea ce știm că este bine să facem. Înseamnă să inspiri curaj și hotărâre în a găsi soluțiile potrivite.
A încuraja înseamnă să te declari susținătorul partenerului de viață. Cu sinceritate și aprecieri juste, poți spune celuilalt cât de mult crezi în el/ea. Neasumându-ți sarcina celuilalt, ii arăți că ai încredere că o poate duce la bun sfârșit. Vorbind cu încredere despre capacitățile celuilalt, îi arăți că știi că o poate face.
Încurajarea nu are de a face doar cu vremurile grele. Nu este ceva ce oferi doar ca ultim imbold. Încurajarea este o atitudine continuă față de celălalt. Adică, spui cuvinte de speranță cu privire la relația voastră, cuvinte de genul: “sunt atât de bucuros că ești a mea/al meu… Sunt atât de fericit că am reușit să rezolvăm diferențele dintre noi. Acest lucru îmi dă putere pentru mai departe.” Înseamnă să exprimi cuvinte de apreciere față de celălalt: “sunt atât de recunoscător pentru entuziasmul tău… înțelepciunea ta… harnicia ta… etc”
Încurajarea este cu adevărat una din cele mai mari binecuvântări ale vieții de cuplu.
În ce domenii crezi că are nevoie cel/cea de lângă tine să fie încurajat/ă? Ce cuvinte de încurajare poți să oferi azi?
Doamne, ajută-ne să vedem nevoia partenerului de viață și să încurajăm fără rezerve!

Sursa: www.InterCer.net


Contor Accesări: 1079, Ultimul acces: 2022-08-07 16:56:09