Preotii din Sibiu au liturghisit la Catedrala mitropolitana impreuna cu Mitropolitul Ardealului - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2022 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Preotii din Sibiu au liturghisit la Catedrala mitropolitană împreună cu Mitropolitul Ardealului

[2012-01-18]
Pentru prima dată în utlimii ani, preoții din Protopopiatul Sibiu au oficiat Sfânta Liturghie la 17 ianuarie, la Catedrala mitropolitană din Sibiu, împreună cu Înaltpreasfințitul Laurențiu, Mitropolitul Ardealului și cu Preasfințitul Andrei Făgărășanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului. După slujbă s-a oficiat un parastas pentru Mitropolitul Antonie Plămădeală și pentru preoți cu preotese din Sibiu, trecuți la Domnul, după cum ne informează mitropolia-ardealului.ro.
Întâlnirea preoților din Sibiu și împrejurimi a fost una festivă, menită să marcheze începutul de an. Dacă la marile sărbători, preoții sibieni vin la Catedrala mitropolitană pentru a oficia slujbe religioase festive, împreună cu ierarhii Mitropoliei Ardealului, sărbătoarea Sfântului Antonie cel Mare din acest an a fost o zi deosebită pentru preoțimea sibiană, slujind și împărtășindu-se din același potir la Sfântul Altar din inima Sibiului. În același timp, întâlnirea în cadrul liturgic al preoților sibieni a însemnat și o exprimare a comuniunii și a bucuriei prilejuite de canonizarea Sfântului Ierarh Andrei Șaguna, întrucât la sărbătoarea proclamării ca sfânt și la prima sa prăznuire pe 30 noiembrie 2011, preoții sibieni nu au avut posibilitatea să liturghisească împreună.
La aproape șapte ani de la trecerea la Domnul a Mitropolitului Antonie Plămădeală, ierarhii și preoții din Sibiu și împrejurimi au găsit de cuviință a-l pomeni împreună pe cel care le-a fost părinte, duhovnic și chiriarh. În cadrul Sfintei Liturghii, ierarhul a fost pomenit împreună cu alți preoți și preotese adormiți în Domnul.
Anul Sfântului Maslu
După Sfânta Liturghie, s-a oficiat o slujbă de parastas pentru Mitropolitul Antonie Plămădeală, preoții și preotesele din Protopopiatul Sibiu, adormiți în Hristos. Apoi, întâlnire preoților sibieni cu ierarhii Arhiepiscopiei Sibiului a avut și o latură administrativă și pastorală. IPS Mitropolit Laurențiu le-a mulțumit celor peste 70 de preoți veniți la Catedrală să liturghisească și i-a îndemnat ca în acest an, închinat Sfântului Maslu și îngrijirii bolnavilor, prin hotărârea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, să mediteze mai mult asupra acestei teme și să împlinească cele rânduite pentru bolnavi și nevoiași.
“În acest an trebuie să ne îndreptăm atenția asupra acestei lucrări pastoral-misionare a Bisericii și anume săvârșirea Sfânutului Maslu. Ea se face în zilele de post, printr-o pregătire sufletească. De aceeea, în bisericile noastre unde se face zilnic Sfânta Liturghie, în zilele de vineri se oficiază și slujba Sfântului Maslu. Este o lucrare extraordinară de care ne folosim cu toții și ne vom putea bucura de o împreună-slujire, încercând să ne câștigăm împreună mântuirea, noi și poporul care ne-a fost încredințat ”, a spus Părintele Mitropolit.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 16912, Ultimul acces: 2022-08-08 15:46:40