Scoala de duminica de la parohia romana din Birmingham - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2022 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Școala de duminică de la parohia română din Birmingham

[2012-01-18]
Școala de duminică a Parohiei ortodoxe române 'Sfântul Apostol Andrei' din Birmingham, Marea Britanie, demarează, începând de pe 22 ianuarie, un nou program catehetic adresat copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 10 ani din comunitatea ortodoxă a românilor din zonă, informează Ziarul Lumina
Activitățile cu rol catehetic se vor desfășura imediat după Sfânta Liturghie într-o cameră special amenajată, unde copiii au la dispoziție jocuri și materiale de colorat. 'Școala de duminică are două scopuri: învățarea limbii române și a învățăturii de credință ortodoxă. Copiii de aici tind să nu mai folosească limba română în conversațiile pe care le au între ei, iar programul de la școală nu prevede și o cunoaștere a învățăturilor de credință esențiale pentru noi, ortodocșii, așa că noi încercăm să suplinim tocmai aceste lucruri', a declarat parohul bisericii, părintele Mihai-Răzvan Novacovschi.
Parohia ortodoxă românească din Birmingham susține activități catehetice cu cei mici încă din octombrie 2010, iar de atunci activitățile se află în plină dezvoltare, datorită ajutorului dat de voluntarii din parohie.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1091, Ultimul acces: 2022-08-09 18:04:11