Lucrari de armare si betonare la fundatia Catedralei Mantuirii Neamului - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2022 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Lucrări de armare și betonare la fundația Catedralei Mântuirii Neamului

[2012-01-19]
Lucrările de armare și de betonare la fundația Catedralei Mântuirii Neamului au ajuns săptămâna aceasta la jumătatea grinzilor transversale și longitudinale. Echipele de sudori și de fierar-betonari montează, în două schimburi, de zi și de noapte, barele de fier-beton în radierul construcției, astfel că la sfârșitul acestei săptămâni sunt programate betonări pe mai multe sectoare unde armătura de fier a fost finalizată, informează Ziarul Lumina.
Inginerul Ionuț Gulinescu, șef punct de lucru, a spus că se montează zilnic în jur de 60 de tone de fier-beton, urmând ca această cantitate să crească până la 80 de tone de fier-beton pe zi. 'Zilele acestea s-a armat pe grinda principală dinspre sud, astfel că vineri avem prevăzută turnarea unui plot de beton în această zonă, precum și pe placa din nord. Lucrări similare se vor desfășura pe grinda principală longitudinală, unde va fi turnat al patrulea plot de beton. Aceste lucrări succesive de armare și betonare au ajuns la jumătatea grinzilor transversale și longitudinale din fundația construcției', a explicat inginerul Ionuț Gulinescu.
Majoritatea fronturilor de lucru sunt acoperite de lucrările de armare și de betonare. Acum se lucrează la armarea și la turnarea betonului pe primii doi metri din radierul construcției. Echipele de muncitori au montat în jur de 1.200 de tone de fier-beton de la începutul lucrărilor la radierul Catedralei Mântuirii Neamului. În paralel cu aceste lucrări se montează ultimele plăci din cupru din hidroizolația verticală în zona de est, unde sunt șpraițurile pereților mulați.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 6265, Ultimul acces: 2022-08-06 16:57:42