Slujire arhiereasca la Biserica Maioreasa din Drobeta Turnu Severin - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2022 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Slujire arhierească la Biserica Maioreasa din Drobeta Turnu Severin

[2012-01-19]
Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei se va afla duminică, 22 ianuarie 2012, în mijlocul credincioșilor din Parohia 'Adormirea Maicii Domnului' - Maioreasa. Preasfinția Sa va oficia Sfânta Liturghie arhierească, alături de un sobor de preoți și diaconi, începând cu ora 09:00, a precizat Cătălin Cernătescu.
Evanghelia Duminicii a XXXII-a după Rusalii face referire la intrarea Mântuitorului Iisus Hristos în casa lui Zaheu, mai marele vameșilor din Ierihon, gest care a intrigat comunitatea locală a fariseilor și saducheilor, care nu au înțeles menirea lui Hristos de a da celor păcătoși iertarea păcatelor.
Biserica Maioreasa este primul locaș ortodox ridicat în Drobeta Turnu Severin, la câțiva ani de la înființarea orașului. Este o ctitorie din anul 1842 a maiorului Ioan Ciupagea și a soției sale Dumitrana. Inițial, biserica a avut trei turle, cele două laterale fiind desființate în 1872. Locașul de cult a suferit și alte modificări în decursul timpului. În ultima perioadă s-au efectuat, pe lângă lucrări de modernizare, și lucrări la frontispiciul bisericii, anume o icoană mozaic cu Domnul Hristos binecuvântând și icoana hramului Adormirii Maici Domnului lucrată în tehnică modernă de îmbinare vitralii și mozaic.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 4597, Ultimul acces: 2022-08-19 04:00:51