Cercuri pastoral-misionare in Protoieria III Capitala - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2022 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Cercuri pastoral-misionare în Protoieria III Capitală

[2012-01-19]
Preoții din cele 82 de parohii ale Protoieriei III Capitală participă, în această perioadă, la cercurile pastoral-misionare. Întâlnirile, dedicate Anului omagial al Tainei Sfântului Maslu și al îngrijirii bolnavilor, sunt precedate de slujba de Te Deum.
“În cadrul Protoieriei III Capitală suntem împărțiți în opt cercuri pastorale și, săptămânal, începând cu 15 ianuarie, s-au desfășurat deja patru cercuri pastorale având această temă. Socot că sunt bine venite și sunt așteptate cu interes de preoții Bisericii. Noi discutăm și de rolul pe care îl joacă preotul în Taina Sfântului Maslu ca săvârșitor, ca iconom al tainelor lui Dumnezeu. Aici vorbim și despre condiția morală, intelectuală și de faptul că imediat după fiecare maslu preotul trebuie să țină și un cuvânt de învățătură. De aici și rolul cuvântului în viața Bisericii; ne sfătuim unii pe alții ca nu cumva să avem abateri la săvârșirea Tainei Sfântului Maslu”, a precizat părintele protoiereu Dinu Pompiliu de la Protoieria III Capitală, pentru TRINITAS TV.
Cercurile pastoral-misionare din Protoieria III Capitală sunt organizate trimestrial.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1032, Ultimul acces: 2022-08-08 13:21:53