PF Daniel: Unii se smeresc, iar altii se revolta - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2022 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

PF Daniel: Unii se smeresc, iar alții se revoltă

[2012-01-16]
Criza ne scoate din neutralitate și indiferență, a afirmat, ieri, patriarhul Bisericii Ortodoxe Române (BOR), Daniel, la Biserica Sfântul Mucenic Pantelimon din București.
„Multele încercări sau situații de criză i-au maturizat pe oameni mai mult, i-au făcut mai atenți în folosirea bunurilor materiale, mai receptivi în ceea ce privește folosirea posibilităților de a-i ajuta pe alții. În general, situația de criză ne scoate din neutralitate și indiferență. Cine trece prin suferință nu mai poate fi neutru”, a spus patriarhul Daniel.
Întâistătătorul BOR a îndemnat ca, „încercați de necazuri și nevoi”, (...) „să cerem mai mult ajutorul lui Dumnezeu și să manifestăm mai multă întrajutorare frățească, numită astăzi, mai modern, solidaritate”.
„Încercările ne duc la mai multă smerenie. Prea adesea suntem obișnuiți cu succesul, cu biruința, cu realizările, prin care ne supraestimăm adesea și uităm să mulțumim lui Dumnezeu”, a spus înaltul ierarh ortodox, subliniind că, așa cum spune poporul nostru, “întotdeauna lucrul tău să-l începi cu Dumnezeu”.
Patriarhul consideră c㠄unii se smeresc, iar alții se revoltă, în timp de suferință, de necaz”, depinzând de noi ce sens dăm încercării, deoarece, prin smerenie, avem posibilitatea de a “transforma suferința în biruință”.

Sursa: www.Culte.ro


Contor Accesări: 986, Ultimul acces: 2022-08-17 17:04:40