Relicve ale Papei Ioan Paul al II-lea au ajuns in Columbia - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2022 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Relicve ale Papei Ioan Paul al II-lea au ajuns în Columbia

[2012-01-20]
Relicve ale Fericitului Papă Ioan Paul al II-lea au ajuns în Columbia pentru câteva zile, urmând să fie expuse spre venerare în Bogota și în Cartago. Este vorba de câteva picături din sângele Pontifului, extras de medici cu puține ore înainte de moartea sa, în aprilie 2005. "Sângele lui este simbolul vieții, al vieții dăruite lui Dumnezeu și celorlalți, iar prezența relicvei ne amintește de vocația creștină de a ne consuma pentru Dumnezeu și pentru semeni", a declarat pr. Slawomir Oder, postulatorul cauzei de canonizare a Papei Ioan Paul al II-lea și custode al relicvei.
Diana Sofia Giraldo, președinta comitetului de coordonare a pelerinajului relicvei în Columbia, a afirmat că venerarea unește "sângele vărsat în țara noastră cu cel al Papei Ioan Paul al II-lea, pentru mângâierea spirituală a victimelor violențelor". Astăzi relicva va fi venerată în cadrul unui serviciu marian de rugăciune, în Bogota, pr. Oder urmând să vorbească despre semnificația suferinței Papei Ioan Paul al II-lea. Va urma Liturghia în Catedrala din Bogota, celebrată de Nunțiul Apostolic în această țară, Arhiepiscopul Aldo Cavali. Conferința Episcopală din Columbia a invitat familiile ale căror membri au suferit din cauza violențelor armate, să participe la Liturghie.
Mâine, 21 ianuarie, relicva va fi venerată în cadrul Liturghiei celebrată de Arhiepiscopul Ruben Salazar Gomez de Bogota, în parohia Maria Regina Cerurilor. În fine, duminică, 22 ianuarie, relicva va fi transportată în Cartago, după care va fi readusă la Roma.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1037, Ultimul acces: 2022-08-08 15:46:42