SRUC 2012: A doua zi la Iasi - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

SRUC 2012: A doua zi la Iași

[2012-01-20]
Congregația "Don Orione" din Iași a fost gazda celei de-a doua zile de rugăciune pentru unitatea creștinilor, joi, 19 ianuarie 2012. Celebrarea ecumenică a avut loc în capela congregației, din șoseaua Păcurari, la ora 17.00. La această celebrare, după cum citim în materialul semnat de Virgiliu Demșa-Crainicu pe Ercis.ro, au participat preoți din cadrul Congregației "Don Orione" împreună cu preoți ai parohiilor din Iași, persoane consacrate, seminariști, precum și numeroși laici, catolici și ortodocși.
Celebrarea ecumenică s-a desfășurat după schemă tradițională: Adunarea, Liturgia Cuvântului, Rugăciunea penitențială și stropirea cu apă sfințită. La predică, pr. Valeriano Giacomelli, superiorul congregației, amintind de mesajul PS Petru Gherghel, Episcop de Iași, a menționat că și astăzi, ca și acum 104 ani, există suflete nobile care ne îndeamnă să ne rugăm pentru unitate. Acest lucru este o dovadă a credinței noastre, un semn de ascultare față de însuși Isus Cristos, care s-a rugat Tatălui său ca toți să fie una. Cu toții, a amintit părintele, suntem chemați la convertire, însă pentru aceasta avem nevoie de bunăvoință, de disponibilitate în a-i urma pe înaintașii noștri în credință.
Suntem chemați ca prin umilință să ne convertim, să ne îndreptăm către cei de lângă noi, spunând împreună cu psalmistul "vindecă-mă Doamne" de păcatul care conviețuiește cu noi. Avem nevoie de această unitate, căci a fi creștin înseamnă a fi în același timp misionar. Iar pentru a-l vesti pe Cristos tuturor acelora care nu cred în El, este nevoie să fim uniți, căci în ce fel putem fi noi convingători dacă suntem divizați? Pentru a fi convingători trebuie să ne apropiem de Cristos având o credință onestă, o credință care prețuiește mai presus de toate porunca iubirii, într-o societate în care egoismul apasă cu mare greutate asupra persoanei. Prin acest egoism ne închidem față de cei din jurul nostru, iar ce este mai rău este faptul că ne închidem față de cei care stau foarte aproape de noi (vecini, prieteni, rude etc.). De aceea suntem datori să avem o credință fermă, condusă mereu de porunca iubirii față de Dumnezeu și față de aproapele.
Următoarea celebrare din cadrul acestei Săptămâni de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor la Iași, va avea loc astăzi după-masa, de la ora 17.00, la biserica "Sfânta Tereza" din Iași (cartierul Nicolina).
(Sursa: ERCIS.ro)
Imagini:

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1466, Ultimul acces: 2024-04-14 07:25:08